avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general dividende persoana juridica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

dividende persoana juridica

Buna ziua.
O societate (A) a fost actionar la alta (B),si la sfarsitul anului 2009 trebuia sa ridice dividende in valoare de 15027 lei.Societatea B a distribuit profitul pe dividende si a platit impozitul aferent in mai 2010 numai ca nu a platit catre societatea A toata suma .A ramas un rest de 4000 lei pe care i-a virat acum.La ora actuala societatea care a primit dividendul este microintreprindere.Plateste 3% la venitul din dividende?
Va multumesc.:-/
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 10:48, 13 Decembrie 2012

In cazul dividendelor platite de o societate comerciala unei alte persoane juridice romane, daca beneficiarul dividendelor detine, la data platii dividendelor, minimum 10% din titlurile de participare ale celeilalte persoane juridice, pe o perioada de 2 ani impliniti pana la data platii acestora inclusiv, nu se retine impozit pe dividende.

Dividendele reprezinta venituri neimpozabile la nivelul persoanei juridice platitoare de impozit pe profit care le primeste.
In cazul persoanelor juridice platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor, dividendele cuvenite ca urmare a participarii detinute in capitalul unei persoane juridice romane reprezinta venituri impozabile.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare dividende aurelia70 aurelia70 O societate are ca si actionar majoritar(90%) o alta societate.La inchiderea exercitiului financiar prima societate are profit si vrea sa plateasca dividende ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende bodean bodean Societatea A are ca actionar unic alta societate comerciala -B de peste 2 ani(detine 100% din actiuni). Dividendele repartizate de societatea A catre ... (vezi toată discuția)
Impozit pe dividende felisana felisana Buna! Societatea A primeste dividende de la societatea B. Pe langa faptul ca B retine 16 % impozit pe profit, mai retine si 16 % impozit pe dividende. ... (vezi toată discuția)