Buna ziua,
Va rog un sfat.
Am introdus o actiune in justitie avand ca obiect recalcularea penalitatilor de intarziere la asociatia de proprietari pentru perioada x pentru familia x. Instanta admite actiunea si constata ca valoarea reala a penalitatilor este de x lei (mult mai mica decat cea solicitata de asociatie) si obliga reclamantul doar la plata acestei sume. Hotararea devine irevocabila, reclamantul doreste sa faca un angajament cu asociatia pentru plata esalonata a debitului stabilit de instanta, asociatia este de acord cu esalonarea sumei stabilite de instanta dar nu doreste sa actualizeze lista de plata pentru diferenta de suma intrucat sustine ca nu a fost obligata de instanta de judecata. Astfel, reclamantul figureaza mai departe cu diferenta de suma care nu fost admisa.
Ar fi trebuit sa solicit si obligarea asociatiei la actulizarea listei de plata-rubrica penalitati asa cum vor fi constatate de instanta prin hotarare?
Multumesc pentru raspunsuri
Era necesar ca prin actiune ,instanta sa fie investita cu autoritatea a dispune hotarare prin care suma sa fie actualizata
In situatia in care se ajunge la executare silita,se poate solicita executorului judecatoresc actualizarea sumei de recuperat dispuse de instanta
Nu ar fi trebuit sa solicitati si actualizarea listei, ci asociatia este obligata sa respecte hotararea instantei si implicit sa actualizeze listele pe care le va afisa in viitor cu suma constatata de instanta prin hotarare irevocabila.
Capatul de cerere a fost urmatorul: recalcularea penalitatilor de intarziere stabilite de asociatia de proprietari pentru perioada x pentru familia y, constatarea valorii reale a acestora. Asociatia a facut cerere reconventionala si a solicitat suma integrala asa cum aparea in listele de plata.
S-a facut expertiza contabila, instanta a constatat valoarea reala a penalitatilor in suma de ...(suma mai mica decat cea solicitata de asociatie) si a admis actiunea principala precum si in parte cererea reconventionala.
La momentul de fata asociatia de proprietari sustine ca solicita de la reclamant doar suma ... asa cum a fost stabilita prin hotarare, dar ca nu va actualiza lista pe plata in sensul de a modifica valoarea reala a penalitatilor asa cum a fost stabilita de instanta pentru ca nu a fost obligata in acest sens. Astfel, desi stie ca nu mai poate solicita si restul sumei neconfirmate prin expertiza, asociatia sustine ca acea suma trebuie sa ramana pe lista de plata ca penalitate pentru apartamentul x pentru perioada y si ca daca proprietarului nu-i convine nu are decat sa o dea in judecata sa faca aceasta modificare..
Din punctul meu de vedere, atat timp cat instanta constata valoarea reala si corecta a penalitatilor in suma de... , si obliga reclamantul sa plateasca doar acea suma, atunci asociatia este obligata sa faca modificarile corespunzatoare, sa actualizeze listele de plata-rubrica penalitati pe care le va afisa in viitor, pentru a putea evidentia corect si platile care se fac esalonat de proprietar in contul acestora.
Daca rationamentul meu nu este corect... astept alte pareri. Multumesc.
Penalizari
andyc25
Buna ziua,
Am rugamintea de a-mi spune care este procentul care se aplica in cazul neachitarii intretinerii si dupa cate zile se aplica?
Doresc sa va intreb ... (vezi toată discuția)