avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli judecata intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli judecata intretinere

Buna ziua,

Tocmai am observat ca pe lista de intretinere a lunii februarie apare in dreptul meu suma de 450 lei reprezentand cheltuieli de judecata pentru o datorie de 920 lei. Aceasta datorie de 920 de lei sunt penalitati din anii 2009-2010, penalitati la o restanta mai veche la intretinere in acea perioada. Intretinerea a fost achitata, sunt cu ea la zi, doar ca nu am vrut sa platesc si aceste penalitati momentan.

Le-am cerut sa-mi puna la dispozitie documentelele dupa cum au fost calculate aceste penalizari, de s-a ajuns la aceasta suma, iar raspunsul lor a fost ca nu au aceste documente pentru ca ei au preluat de curand (1-2 ani) administratia blocului si ca acele liste sunt la fostul administrator de bloc.

Intrebarea este: Este legal ca au afisat in intretinere aceste cheltuieli de judecata fara ca instanta de judecata sa de-a sentinta? Cu ce acte pot dovedii dumnealor acesta datorie si cum pot explica aceste penalizari daca ei spun ca nu au documentele de la fostul administrator? Cenzorul cum a semnat aceasta lista de intretinere daca nu au un document de la judecatorie in care spune ca sunt obligat la plata acestor cheltuieli de judecata? Acesta nu este un abuz din partea lor?
Ma gandesc serios sa dau la randul meu in judecata asociatia blocului.

Va multumesc anticipat pentru fiecare raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:11, 26 Martie 2014
Pentru ca suma sa fie legal impusa,trebuie ca asociatia de proprietari sa detina hotarare judecatoreasca definitiva care sa admita actiunea asociatiei de proprietari si sa dispuna obligarea dv la plata respectivelor sume
Aspectul invocat "ca nu au aceste documente pentru ca ei au preluat de curand (1-2 ani) administratia blocului si ca acele liste sunt la fostul administrator de bloc",nu poate constitui temei legal,mai ales ca administratorul de imobil la incetarea raporturilor cu asociatia de proprietari are obligatia sa predea intreaga documentatie

alex-xela a scris:
Este legal ca au afisat in intretinere aceste cheltuieli de judecata fara ca instanta de judecata sa de-a sentinta?

Da, este legal. Pe lista de plata se trece orice cheltuiala facuta in favoarea sau pentru fiecare proprietar. Proprietarul poate contesta o suma repartizata pe lista in termen de 10 zile de la afisare.
Cu ce acte pot dovedii dumnealor acesta datorie si cum pot explica aceste penalizari daca ei spun ca nu au documentele de la fostul administrator?

Instanta poate sa le ceara dovada daca nu cumva au si depus-o la dosar. Dovada cheltuielilor de judecat se face, de regula pe baza chitantei eliberate de avocat. Dovada sumei solicitate drept penalizari o face asociatia in baza documentelor de la asociatie, a listelor de plata, a procesului verbal de preluare a gestiuni... a oricariu inscris sau in lipsa acestora pe baza unei expertize contabile la solicitarea debitorului ori a instantei.
quot] Ma gandesc serios sa dau la randul meu in judecata asociatia blocului.
Acum daca asociatia v-a dat in judecata aveti posibilitatea ca in acest proces sa castigati ori sa pierdeti. Nu arre sens sa deschideti alt proces, ci va judecati aici si daca instanta va da dreptate dumneavoastra, vi se va anula datoria si nu o sa mai platiti nici cheltuielile de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata datorii intretinere lazu1981 lazu1981 Buna seara. Am fost chemat in judecata de asociatia de proprietari pentru datoria pe care o am la intretinere. Nu contest datoria si ma chinui sa o platesc ... (vezi toată discuția)
Penalizari la penalizari pentru presupuse datorii la intretinere gargaritacoco gargaritacoco Buna seara,azi am vazut afisat la avizier un mini afisi(o coala de A4,dar intr>un colt al colii,foarte mic scris,,PENALITATI MAI 2010\\OCTOMBRIE2013,unde mai ... (vezi toată discuția)
Propietar vs.asociatie 2 samsarul samsarul salut, -reclamant asociatia de propietari -motivul: pretentii suma 600 ron,reprezentand cota parte din majorarile de intarziere la facturile de energie ... (vezi toată discuția)