avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari la penalizari pentru presupuse datorii la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari la penalizari pentru presupuse datorii la intretinere

Buna seara,azi am vazut afisat la avizier un mini afisi(o coala de A4,dar intr>un colt al colii,foarte mic scris,,PENALITATI MAI 2010OCTOMBRIE2013,unde mai multe apartamente au diferite sume.Eu sunt cu regia la zi,m_am dus in seara aceasta la asociatie sa intreb ce este cu acel afisi.Raspunsul a fost ca sunt penalizari de la caldura de la fostul presedinte care in 2010 a fost dat afara si a preluat noua doamna care nu a fost deacord cu ele si asa ea nu le'a considerat ca datorii.Acum trebuie sa platim aceste penalitati.Am intrebat de ce nu au fost trecute in avizie pana acum si a spus ca daca le trecea la avizier unde sunt trecute datoriile pe care le avem de plata mi_a spus a daca le trecea acolo ne omora cu penalizari la penalizari.Bun...,apoi o intreb de ce nu a afisat pana acum,ea imi spune ca este afisat de mult si nu este problema ei ca eu nu am vazut,caci toti vecinii au vazut numai eu nu,bun....Cand plateam regia mai ramaneam cu 5 sau 10 lei plus pe care ii lasam acolo si imi scria pe spatele chitantei plusul,am intrebat de ce nu mi*a scri si sau sa`mi spuna despre acea penalizre RASPUNS nu sunt obligata sa trag omul de mana.Ma enervez la maxim si plecai din usa in usa la vecinii 11 ap. suntem 20 de ap.,nu toti au penalizari,si surpriza caci nici ei nu stiau de acel mini afisi unde erau scrise penalitati mai 2010 octombrie2013,au venit sa se uite caci nu le venea sa creada.Eu sunt mic copil pe langa vecini la penalitati, am 507 lei restul de la 800 in sus,de exemplu o vecina a cumparat apartamentul in vara anului 2013 si are 2450 de lei sa moara vecina.Va rugam sa*mi explicati si mie aceasta situatie caci nu mai inteleg nimic.Dupa ce nu ne*a spus nici cand plateam regia si de afisat a afisat dupa 4ani mie nu mi se pare normal.Am uitat sa va spun caci daca as vrea sa plates acum nu poate sa_mi incaseze pt. ca trebuie sa*mi calculeze penalitatile sau penalizari la aceea suma,dar doamna a spus ca nu le*a trecut in listele lunare de plata ca sa nu platim penaliari si acum calculeaza penalizari,chiar nu mai inteleg.Va rog din suflet sa ma ajutati caci vineri are program si ma duc sa clarific caci azi deja incepuse sa ridice tonul pt. ca o intrebam sa inteleg,era foarte nervoasa.Multumesc din suflet!
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:27, 15 Mai 2014
Ceea ce platiti dv. la asociatie se cheama cote de intretinere, nu regie.
Locatarii trebuie sa plateasca ceea ce este pus pe listele de intretinere, nu pe liste separate, cum inteleg ca v-a anuntat acum prin acel afis.
Lista de intretinere este "factura" pe care trebuie sa o achitati. Atat si nimic mai mult.

Daca noua conducere vrea sa se plateasca aceste penalizari, sa le treaca pe listele de intretinere.
Locatarii au dreptul sa li se explice din ce provin sumele acestor penalizari.
Penalizarile nu se penalizeaza, chiar daca ele sunt trecute pe lista de intretinere. Un administrator trebuie sa stie asta. Nu e o justificare faptul ca cineva penaliza penalizarile si de aceea nu vi le-a trecut pe liste.

Deci:
- sa va lamureasca cum a calculat acea suma a penalizarilor;
- sa o afiseze in lista de intretinere si nu pe o hartie separat;
- daca v-a lamurit de unde provine acea suma si ea este trecuta pe lista, atunci o platiti.
Altfel, nu.
Buna ziua,acele penalizari au aparut pe un alt afis,nu sunt trecure in lista de intretinere.Eu ce pot face daca nu ajung sa ma inteleg cu doamna,nu inteleg cum au aparut acele penalizari si de ce nu am fost instiintata despre ele.Multumesc

Toate sumele pe care trebuie sa le plateasca cineva trebuie sa fie trecute in listele de plata, nu poate administratorul sa puna un afis la avizier si sa pretinda sa platiti, indiferent de suma ca este mica sau mare aceasta trebuie trecuta in lista de plata cu documentele justificative aferente, iar listele trebuie sa fie semnate de presedintele asociatiei si de cenzor. Daca administratorul pune un biletel in coltul avizierului fara baza legala nu platiti.
Multumesc din suflet,dar eu i*am spus ca nu voi plati pana nu*mi justifica aceea suma.Lista de intretinere este semnata si stampilata de catre presedinte si cenzor,dar acest nou afis nu.Este un tabel cu toate apartamentele si cu acele penalizari,nesemnate,nestampilate.Raspunsul doamnei a fost ca odata si odata trebuie sa platesc cand voi vedea ca aceea suma va creste.Multumesc.
Acea suma nu poate creste pentru ca penalizarile nu se penalizeaza.
Spuneti-i d-nei administrator sa citeasca legea 230/2007.

Suma nu poate creste decat daca se adauga alte penalizari la cote neachitate, dar cum am inteles de la dv.ca sunteti cu plata cotelor la zi, atunci acea suma pusa pe afis nu are cum sa creasca.

Alte discuții în legătură

Calculul restantelor la asociatiile de locatari marieta99 marieta99 in cazul in care avem restante la intretinere (ca asociatie)provenite din neplata facturilor la furnizori plus penalitati,care dintre locatari sunt obligati sa ... (vezi toată discuția)
Cine hotaraste prcentul de penalizari la asociatiile de proprietari : comitetul executiv sau adunarea generala? ludwuk20 ludwuk20 Puteti sa ma lamuriti si pe mine cine stabileste procentul penalizarilor : Adunarea Generala sau Comitetul Executiv si daca o asemenea hotarare a Adunarii ... (vezi toată discuția)
Contestatia penalitatilor de intarziere la plata cheltuielior de intretinere ralume78 ralume78 In decembrie 2010 s-au afisat la avizier penalitati de plata aferente cheltuielior de intretinere pentru perioada 2005-2010. In urma adresei facute catre ... (vezi toată discuția)