avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Divergente costuri incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Divergente costuri incalzire

Locuiesc intr-n bloc cu 88 apartamente.
Deoarece la incalzirea centralizata au ramas numai 14 apartamente cei cu centrale individuale sunt revoltati de sumele ce trebuie sa le plateasca pt subsol,spatii comune si tevi.
Cei cu centrale, avand majoritatei vor sa hotarasca in Adunarea generala sa inchida total caldura, apartamentele nedebransate ramanand fara caldura.
Intrebare:
Este legala asemenea initiativa si cum se pot opune cei fara centrale pt a inpiedica aceasta?
Multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 13:12, 15 Decembrie 2012
Din punctul meu de vedere nu pot face acest lucru; nu este legal sa ii priveze pe cei ce nu au centrale individuale de caldura. Asta este, este un ordin in vigoare conform caruia trebuie sa plateasca spatiile comune si cei care au centrale.Le convine sau nu, unde-i lege nu-i tocmeala iar dansii nu pot fi mai presus de lege si nu pot priva pe locatarii fara centrala sa sa nu beneficieze de caldura sau obligat fortat sa isi monteze centrale ca sa nu dardaie de frig pentru ca asa au hotarat vecinii care se cred mai presus de lege.
Puteti hotara oprirea caldurii pe etajele scarii unde sunt montate calorifere asa mai scazand din costul partilor comune,dar nu in apartamentele oamenilor
Aici aveti ordinul [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
CRINA1, utilizator
Nu pot hotara sa ii lase pe vecinii lor sa tremure toata iarna . Pot insa sa hotarasca in adunarea generala ca presedintele sa mearga la societatea care raspunde de repartitoarele de caldura si sa sesizeze despre existenta unor aberatii in calculul de repartizare , sa ceara refacerea calculelor.Chiar si proprietarii pot sa mearga la sediul acelei societati sa vada unde este baiul.Actiunea nu este prohibita.
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
johnpescar, utilizator
sarar a scris:



Cei cu centrale, avand majoritatei vor sa hotarasca in Adunarea generala sa inchida total caldura, apartamentele nedebransate ramanand fara caldura.



Aspectul ca parte dintre proprietari au inteles sa renunte la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic ,nu are drept consecinta si nu constituie temei legal pentru exonerarea de la plata obligatiilor parti comune
Hotararea majoritatii nu constituie temei legal pentru restrictionarea dreptului de a beneficia de utilitati a celorlalti proprietari

Am inteles.
Dar daca AG hotaraste intreruperea incalzirii cui trebuie sa facem reclamatie?
Ce lege va incalca in acest caz presedintele de asociatie?
Actionati in justitie.Se incalca art.52 alin.1 din legea 230/2007si nu numai acesta, si aveti dreptul conform art 26 din legea 230/2007 sa o contestati
Art. 26. - Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară
legii, statutului sau acordului de asociere a asociaţiei de proprietari
sau este de natură să producă daune intereselor proprietarilor,
aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de
zile de la adoptarea acesteia. Acţionarea în justiţie nu întrerupe
executarea hotărârii decât în cazul în care instanţa dispune
suspendarea acesteia


Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
CRINA1, utilizator

Alte discuții în legătură

Debransare fortata lilinicula lilinicula Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari 40 de apartamente. Am ramas numai 7 apartamente racordate la sistemul centralizat. Acum asociatia a adoptat cu majoritate de ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri caldura in condominiu cu repartiroare si ct dodo2009 dodo2009 Buna ziua, vreau sa va prezint situatia din blocul meu si apoi va adresez si intrebarea la care va rog sa ma ajutati sa gasesc un raspuns bazat pe ... (vezi toată discuția)
Debransare centrala termica bloc AMS1 AMS1 Buna ziua, In blocul in care locuiesc functioneaza o centrala de bloc aflata in proprietatea proprietarilor (deci nu Radet). Unii dintre acesti proprietari ... (vezi toată discuția)