avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca- incetare si angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca- incetare si angajare

Vreau sa ma angajez la alta companie.
Sa zicem ca pe data de 18 decembrie vreau sa incetez activitatea la firma A. Ca sa nu am nici o zi de intrerupere activitate, din ce zi trebuie sa semnez contractul la firma B? Din aceeasi zi (18 decembrie) sau din ziua urmatoare (19 decembrie)?

SI referitor la ITM am asistat la contraziceri: cand trebuie trimisa la ITM incetarea contractului meu de munca la firma A (cel tarziu)

Cand trebuie facuta inregistrarea si transmiterea la ITM a contractului de angajare la firma B? (cel mai tarziu)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 14 Decembrie 2012
In data de 17 Decembrie deoarece:
- daca data de incetare a contractului este 18 decembrie ultima zi muncita este 17 decembrie
- pentru ca noul contract sa intre in vigoare pe 18 decembrie acesta trebuie semnat, operat in revisal si transmis pe 17 decembrie

Incetarea contractului se transmite la ITM in aceiasi zi, inregistrarea contractului se transmite cu o zi inainte
Chiar asa? ... unde este specificat in legislatie ca data incetarii raportului de munca este ultima zi de munca..?

Incetarea si angajarea pot avea loc cu data de 18.12. 2012
Dvs. afirmati ca in data incetarii raportului de munca angajatul trebuie sa figureze cu 8 ore muncite? Ma indoiesc. Eu sustin ca data incetarii raportului de munca este ziua urmatoare ultimei zile muncite efectiv.
freeelis a scris:

Chiar asa? ... unde este specificat in legislatie ca data incetarii raportului de munca este ultima zi de munca..?

Incetarea si angajarea pot avea loc cu data de 18.12. 2012

Eu va pot da exemple destul ca afirmatia dvs contravine prevederilor legale in materie ...
Astept si a treia parere.....ca sa stiu ce sa fac.... Va multumesc

Alte discuții în legătură

Modificare in revisal elenailie elenailie cu cat timp inainte de incetarea contractului de munca conform art. 65 alineat 1 se poate transmite modificarea in revisal? va multumesc. (vezi toată discuția)
Transmitere revisal neon butterflies neon butterflies daca cererea de incetare a cim cu acordul partilor este facuta incepand cu data de 30.05.2011, in cat timp trebuie despus revisalul? (vezi toată discuția)
Desfacere cim G.V. G.V. Buna, daca am un contract de perioada determinata pana la 15.12.2012, astazi pot sa trimit revisalul? (Decizia de incetare CIM cu data de 15.12.2012, CF ART. ... (vezi toată discuția)