avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notarul a eliberat socrului meu o copie a contractului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notarul a eliberat socrului meu o copie a contractului de proprietate- este legal?

BUNA SEARA
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire
in data de 11 12 2012 am mers la un domn notar ptr donare de parte a spus ca totul este ok sa venim peste doua zile sa semnam actul, cand ne-am dus la d-nul notar dupa doua zile ne-a zis ca nu ne mai ajuta sa mergem la un alt notar.
am mers in alta parte iar cel de al 2 lea notar ne-a zis ca nu ne face doar partaj nu vrea sa donam partea ,dupa o ra am fost sunati de la politie ca am fost reclamati ca facem santaj dar prin acele declaratii sotul meu a vazut ca este si o copie a contractului de casa a intrebat ce este cu el si ne-a zis ca socrul meu care a facut reclamatia a intrat in posesia contractului de casa
cum este posibil ca un notar sa dea copia dupa contractul casei unui strain
mentionez casa este bun comun al nostru
ce se poate face cu o copie dupa contractul casei?
unde pot face reclamatii ca mi s-a furat contractul si s-a facut copii dupa el
va multumesc
Cel mai recent răspuns: erikka , utilizator 07:14, 14 Decembrie 2012
Copie dupa contractul casei nu are valoare juridica egala si legal nu poate fi folosit in operatii de instrainare/tranzactionare imobil
Nu ati precizat concret unde ati detinut contractul casei ,cine cunostea locul de depozitare ,cine avea acces la acel loc
Contractul casei a fost in actele pe care d-nul notar ni le-a cerut.

NOI AM FOST LA UN NOTAR PUBLIC PT O DONATIE SAU PARTAJ NOTARIAL PT ACEST LUCRU NI S-AU CERUT NISTE ACTE PRINTRE CARE SI CONTRACTUL CASEI DE LA NOTAR SOCRUL MEU A OBTINUT O COPIE
ESTE LEGAL SI CORECT SA I SE DEA ORICUI CE VREA
NU DE POATE LASA NISTE ACTE IN SIGURANTA LA O INSTITUTIE INFORMATIILE NU SUNT CONFIDENTIALE?
VA MULTUMESC
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
:offtopic:Interventie moderator.
1.Am rugamintea sa nu ma postati mesaje consecutive, cate vreme aveti posibilitatea timp de 30 de minute de la publicare sa editati mesajul ( pct.1.3 din Regulament).

2.De asemenea , am rugamintea sa nu mai folositi litere majuscule la editarea mesajelor, deoarece scrierea in aceasta maniera oboseste pe cel ce doreste sa citeasca si in plus o astfel de actiune poate fi interpretata ca fiind agresiva fata de ceilalti ultilizatori ai forumului ( pct.1.2 din Regulament).



Notarul nu are voie sa elibereze copii din arhiva lui fie legalizate sau simple Decat partilor din acte, succesorilor acestora si altor parti care justifica un interes. Socrul dvs era parte in act, era cumva titularul unui uzufruct pe acel bun imobil?
Socrul meu nu este parte in act si nici titularul unui uzufruct al imobilului, dar cu toate acestea a putut intra in posesia unei copii a contractului , cu acesta si cu o declaratie s-a dus la politie noi am vazut contractul pe masa la politie.
unde sau cum pot sa reclam ca acesta a luat ilegal contractul casei mele
specific ca este doar o copie originalul il am dar asa ceva nu cred ca se face
multumesc ffff frumos

D-na avocat simonette 12 nu sunt experta in a trimite mesaje nu am facuto intentionat
Poate ma ajutati cu un raspuns cu un sfat nu cu observatii
Va multumesc pt intelegere.

Editat de moderator simonette12- motiv.pct.1.3 din Regulament

Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza la anularea unei imputerniciri imobiliare? ieta_ieta08 ieta_ieta08 Cum procedez pentru anularea unei imputerniciri imobiliare? intreb, deoarece am fost la notarul care am incheiat aceasta imputernicire pentru a o anula si mi-a ... (vezi toată discuția)
Sfaturi legate de o donatie... iulianasab iulianasab Buna seara.Parintii mei doreste sa-mi doneze o casa insa va rog sa-mi spuneti daca e posibil sa-mi faca donatia si eu sa fiu proprietara casei doar dupa ... (vezi toată discuția)
Cum pot sti daca ma pacalesc intermediarii care se ocupa de terenuri nationalizate flory777 flory777 am depus o notificare in urma cu 10 ani ,de restituire a unui teren ,iar acum dupa 10 ani m-am trezit la usa cu cineva care spune ca se ocupa cu rezolvari de ... (vezi toată discuția)