avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se procedeaza la anularea unei imputerniciri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se procedeaza la anularea unei imputerniciri imobiliare?

Cum procedez pentru anularea unei imputerniciri imobiliare? intreb, deoarece am fost la notarul care am incheiat aceasta imputernicire pentru a o anula si mi-a spus ca nu se poate decat prin instanta judecatoreasca.
ieta_ieta08 a scris:
... si mi-a spus ca nu se poate decat prin instanta judecatoreasca.

Cum asa? Foarte curios (sau poate sunt si alte elemente pe care nu le stim), retragerea unui mandat se face in acelasi mod cum s-a dat mandatul.
Daca aveti procura puteti merge la alt notar.
Se poate face la notar si nicidecum la instanta daca e procura.
Din ce oras e notarul?
O fi vandut poate si nu mai aveti ce anula, de aia v-o fi trimis in instanta.
Daca ceva detalii despre situatie ca am senzatia ca prezentati incomplet, nu cred ca va trimiteanotarul aiurea la instanta cand e vb de revocarea unei procuri.
Va multumesc pt raspuns. Nu am procura. Procura si actele casei se gaseste la imputernicit. M-a obligat sa ies din imobil luindu-ma in locatia ei. A inchirit imobilul. Ea dispunand de chirie si pensia mea.acum vrea sa vanda imobilul si eu nu sunt de acord. Totul se petrece in localitatea calarasi. Persoana imputernicita de mine este avocat, m-a determinat sa parasesc imobilul meu, imputernicita se poarta foarte urat cu mine, ma jigneste si loveste, ma ameninta ca imi va fi fatala viata daca nu o ascult. Am mers la locuinta mea dar imputernicita a schimbat incuietoarea locuintei. Sunt foarte disperat. Am fost si la politie spunandu-le cele ce intampin si cei de la politie la fel m-a indrumat la instanta judecatoreasca. La politie nu am fost sa o reclam, am fost sa ma ajute a o determina pe imputernicita sa imi dea cheia sa pot intra in imobilul meu...inca proprietatea mea. Va multumesc.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 din Regulament
Ultima modificare: Marți, 19 August 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Pt ce ati imputernicit acea persoana, sa faca ce ?
Mergeti in primul rand sa faceti rost de un act al casei.
Apoi cu actul casei, mergeti si spargeti incuietorile si intrati in casa.
Dati declaratia de revocare a procurii, daca ziceti ca e vb de o imputernicire. Sper ca nu e alt act, un contract de intretinere de ex.
Nu are cum sa va foloseasca pensie daca nu i-o dati.
Rude aveti ? Ce varsta aveti dvs ?
Nu mai scrieti cu litere mari, multumim.


Ultima modificare: Marți, 19 August 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Notarul a eliberat socrului meu o copie a contractului de proprietate- este legal? erikka erikka BUNA SEARA Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire in data de 11 12 2012 am mers la un domn notar ptr donare de parte a spus ca totul este ok sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot sti daca ma pacalesc intermediarii care se ocupa de terenuri nationalizate flory777 flory777 am depus o notificare in urma cu 10 ani ,de restituire a unui teren ,iar acum dupa 10 ani m-am trezit la usa cu cineva care spune ca se ocupa cu rezolvari de ... (vezi toată discuția)
Cetatean italian- cumparare imobil in romania larisa91 larisa91 Dumnealui nu are buletin de Romania, dar doreste sa cumoere un apartament doar pe numele lui, dar este casatorit cu un cetatean roman. Ce drepturi ar avea el ... (vezi toată discuția)