avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

pot ajuta o persoana fara locuinta sa obtina pensie?are 63 de ani si are o vechime in munca de 34 ani.i-a depus cineva o cerere la oficiul de pensii,dar cei de acolo au spus ca nu are virsta .dar el are anii de munca necesari pt pensie.cum poate proceda in acest caz?poate iesi la pensie si apoi cind face virsta sa i se recalculeze?unde sa ma adresez?multumesc
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 09:43, 14 Decembrie 2012
persoana fara locuinta? are totusi Carte Identitate valabila? sunt mai multe conditii in discutie:
varsta, vechime in munca, stagiu de cotizare, eventuale sporuri pentru grupa de munca; puneti laolalta toata documentia de care dispuneti si adresati-va D.P.M.O.S din orasul de domiciliu cu precizarea ca solicita o pensionare anticipata, daca asa stau lucrurile
- care este data nasterii?
- a lucrat in grupe de munca ?
da.are carte de munca ,are carte de identitate provizorie,are toate actele necesare.data nasterii este 25 09 1949
~ Conținut șters la cerere ~
pensie limita varsta incepand cu data de 25.07.2014
Daca la momantul acesta ar fi avut o vechime in munca de 34 ani si 8 luni, s-ar fi putut pensiona anticipat partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata iustin_79 iustin_79 Buna ziua, Pentru o persoana care are o vechime de 15 ani in grupa a 2-a de munca se poate face o pensionare anticipata, al avand acum 63 ani? Precizez ca nu ... (vezi toată discuția)
Despre pensie elena1012 elena1012 Sotul meu nascut pe data de 12.11.1949, are o vechime in munca de 37 ani, din care 7 ani in grupa a-2-a,are dreptul la pensie anticipata ? Va multumesc. (vezi toată discuția)