avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema asociatie de locatari

Buna ziua,

Intampin si eu urmatoarea situatie:

In scara in care locuiesc exista o persoana rau platnica (a acumulat datorii in jur de 6000 ron la intretinere), din cauza careia exista riscul sa fie taiata apa curenta in bloc.

Minunatii vecini s-au gandit ca ar putea strange semnaturi in asa fel incat sa fie taiata apa doar pe coloana pe care este locatarul rau platnic si implicit eu care sunt cu toate cheltuielile la zi. Mentionez ca societatea care furnizeaza apa curenta a spus ca in blocul in care locuiesc se poate taia apa doar pe intreaga scara si nu pe o anumita coloana.

In cazul in care chiar se vor pune pe treaba vecinii, impreuna cu administratorul de la asociatie, cum as putea sa actionez, deoarece consider o astfel de masura ca fiind abuziva.

In legea 230/20007 nu am gasit nimic referitor la situatii similare.

Va multumesc mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:11, 31 Decembrie 2012
Deocamdata dupa legile existente intr-o asociatie toti sufera pentru unu respectiv unu sufera pentru toti. Va scapati numai prin desfiintarea asociatiilor de proprietari si incheierea de contracte stric individuale cu toti furnizorii de utilitati publice.( apa canall, electricitate, incalzire, apa calda, salubritate, curatenie si etc) Procedura asta aplicata in viitor va salva numai de proprietarii proplematici.
@sorin.pinzaru

In legea 230/2007 aveti urmatoarele articole de care va puteti folosi pentru a stopa acest abuz:
Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
..................
Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

Pretentia unor proprietarui de taiere teava si de a restrictiona dreptul la utilitati reprezinta abuz
Proprietarii nu au dreptul sa intervina asupra aspectului si destinatiei partilor comune fara acordul asociatiei de proprietari
In situatia expusa se impune ca presedintele de asociatie si membrii comitetului executiv sa prezinte pozitie obiectiva ,sa desfasoare activitati strict in limitele normelor in vigoare
Persoana respectiva nu are fond de rulment?

Societatea care furnizeaza apa curenta la care v-ati interesat, taie macaroana la toata scara daca nu primeste banii pentru serviciile livrate.Pana la urma tot fara apa ve-ti ramane, numai ca o sa fiti fericit ca a murit si capra vecinului. De ce nu incercati o separare a apartamentului dvs.in ceea ce priveste consumul de apa ?. Cu cativa banuti se poate izola rau platnicul, scapati de stres. Poate nu v-ati gandit pana acum , dar se poate monta la subsol un distribuitor pentru fiecare proprietar. Bineanteles ca lucrarea se poate face la comun daca toata lumea este de acord sa plateasca.
@johnpescar
solutia dvs poate opera in cazul in care asociatia se afla intr-o pozitie financiara stabila fata de furnizori
Concretizarea solutiei dvs necesita materiale si manopera care automat conduce la achitarea de sume inclusiv majorate fata de debitul rau platnicului daca exista multi consumatori pe tronsonul respectiv

Alte discuții în legătură

Instalare lumina in boxe narciisa narciisa Buna seara, In asociatia din care fac parte ma confrunt cu urmatoarea situatie, pentru care as avea nevoie de raspunsul dumneavoastra. Acum cativa ani ... (vezi toată discuția)
Boxa subsol ANCA2002 ANCA2002 Locuiesc intr-un bloc de cand s-a construit. In acel moment s-au impartit haotic boxele (subsolul blocului) si parintii mei nu au optat pentr-u a-si face boxa ... (vezi toată discuția)
Vreau si eu boxa in beci !!! salajanradu salajanradu In urma cu 2 ani, am cumparat apartamentul in care locuim, impreuna cu acea cota-parte indiviza. In subsolul blocului, vecinii si-au inchis anumite ... (vezi toată discuția)