avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de crestere a copilului

buna ziua! M-ar interesa si pe mine ce forme legale se aplica in cazul in care angajatorul nu vrea sa te mai primeasca inapoi la munca dupa cei 2 ani de concediu de crestere al copilului? Spune ca nu mai are postul desi prima data mi-a spus ca are pe altcineva pe acel post!
Cum trebuie sa procedez? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bebelus02 , utilizator 18:02, 16 Decembrie 2012
Legea nr.202/2002, art.10 alin.7 prevede : La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

In acest sens, depuneti o cerere de reluare a activitatii... avand in vedere ca dvs aveti dreptul de a va reintoarce la munac , angajatorului ii corespunde obligatia de a va reprimi si apoi sa decida concedierea dvs in conditiile legii.
Eu ar trebui sa incep pe 24 dec si angajatorul m-a anuntat ca avand in vedere ca postul meu nu mai exista ma da in somaj cu un preaviz de 20 de zile fara sa merg la munca? Se poate asa ceva? Acest preaviz se plateste? Au voie sa faca asta?
Ce ar trebui sa scriu in acea cerere de intoarcere la munca?
Gasiti aici un astfel de model de cerere
www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Revenire la munca din cic cristinablazs cristinablazs Buna ziua,in data de 07.12.2012 ar trebui sa revin la munca dupa 2 ani de concediu de maternitate.Am lucrat ca si agent de vanzari in comert si postul ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediu de maternitate mariana iacoboae mariana iacoboae Buna ziua! Sunt in concediu de maternitate de 3 ani si urmeaza sa reincep serviciul peste 6 luni. As vrea sa ma informez daca angajatorul poate sa ma dea ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla dupa concediul de crestere copil de 2 ani raluka_pl raluka_pl Situatia mea concreta: am ales concediul pentru cresterea copilului pe perioada de 2 ani, inainte de nasterea copilului eram angajata cu ctr pe perioada ... (vezi toată discuția)