avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de crestere a copilului

buna ziua! M-ar interesa si pe mine ce forme legale se aplica in cazul in care angajatorul nu vrea sa te mai primeasca inapoi la munca dupa cei 2 ani de concediu de crestere al copilului? Spune ca nu mai are postul desi prima data mi-a spus ca are pe altcineva pe acel post!
Cum trebuie sa procedez? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bebelus02 , utilizator 18:02, 16 Decembrie 2012
1. - Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.
- Pe perioada cat ati fost in CCC putea fi angajata alta persoana pe postul dvs. dar numai pe perioada determinata, pana la terminarea CCC.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

4. Dupa primirea deciziei de concediere, daca dvs. considerati ca s-a procedat ilegal, adica postul nu a fost desfiintat efectiv, sau desfiintarea postului nu are o cauza reala si serioasa, atunci puteti sa contestati decizia de concediere la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.
Va mutumesc frumos! Sarbatori Fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la munca din cic cristinablazs cristinablazs Buna ziua,in data de 07.12.2012 ar trebui sa revin la munca dupa 2 ani de concediu de maternitate.Am lucrat ca si agent de vanzari in comert si postul ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediu de maternitate mariana iacoboae mariana iacoboae Buna ziua! Sunt in concediu de maternitate de 3 ani si urmeaza sa reincep serviciul peste 6 luni. As vrea sa ma informez daca angajatorul poate sa ma dea ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla dupa concediul de crestere copil de 2 ani raluka_pl raluka_pl Situatia mea concreta: am ales concediul pentru cresterea copilului pe perioada de 2 ani, inainte de nasterea copilului eram angajata cu ctr pe perioada ... (vezi toată discuția)