In ianuarie se va naste fica noastra in tara in care locuim.Ne am hotarat ca in iunie sa ne intoarcem in Romania.As dori sa stiu daca fetita mea va beneficia de alocatie de stat in Romania, unde trebuie sa merg si ce acte trebuie sa am pentru a putea beneficia de alocatia fetitei.Multumesc si va rog sa mi raspundeti sincer.
1. Pentru alocatia de stat pentru copii va prezentati pa Primaria de care apartineti cu domiciliul cu certificatul de nastere tradus si autentificat la notar si cu actele de identitate ale parintilor copilului.
2. - Deoarece in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului ati desfasurat activitati profesionale in alta tara nu puteti beneficia in Romania de indemnizatie pentru concediu crestere copil.
- Dar daca ati desfasurat activitati profesionale în alte state membre UE sau în state care aplică prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 aveti dreptul la prestaţiile familiale acordate de acele state membre, situatia dvs. nefiind supuse legislaţiei române, ci legislaţiei statului în care ati desfăşurat activităţile profesionale.