avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lipsa parte la recurs in litigiu de munca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lipsa parte la recurs in litigiu de munca

Buna seara,

In data de 13 decembrie trebuia sa am un recurs intr-un litigiu de munca, declarat de catre angajator, dupa ce la prima instanta am castigat eu, in calitate de angajat. Numai ca ... surpriza, angajatorul a lipsit si nici nu a fost reprezentat in instanta de catre avocat. In acest caz ramane valabila prima hotarare sau se reprogrameaza recursul ? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Catalina Covaliu , utilizator 11:23, 18 Decembrie 2012
Se va putea acorda un nou termen de judecata, in acest caz ... daca ati fost prezent ce a decis instanta de judecata?
Rentzu a scris:
Numai ca ... surpriza, angajatorul a lipsit si nici nu a fost reprezentat in instanta de catre avocat.

Nu este nimeni obligat să fie prezent în instanţă, nu există dispoziţie procedurală în acest sens. Angajatorul dvs. putea să solicite instanţei să judece recursul şi în lipsa sa.

Rentzu a scris:
In acest caz ramane valabila prima hotarare sau se reprogrameaza recursul ?

Soluţia instanţei de recurs nu are legătură cu absenţa sau cu prezenţa părţilor. În mod complet eronat se spune că "a pierdut procesul deoarece nu a fost prezent în instanţă". Acesta este doar folclor. Sunt situaţii în care este bine să fii prezent la termene şi situaţii în care poţi să te prezinţi la toate termenele şi tot vei pierde pentru că cererea este netemeinică sau a fost probată insuficient.

Uitaţi-vă pe portalul instanţelor judecătoreşti şi veţi vedea ce a dispus instanţa de recurs.
[ link extern ] /
......s-au mergeti direct la arhiva si consultati dosarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot verifica daca s-a declarat recurs ? nikolos nikolos instanta de judecata fond a pronuntat condamnare cu suspendare acum astept ca procurorul sau av. victimei sa faca recurs in timp de 10 zile stiind ca prima si ... (vezi toată discuția)
Solutie. dansorin dansorin buna ziua,am terminat un proces pe fond,solutia si motivarea vin acasa sau trebuie sa le iau de la arhiva tribunalului.va multumesc.. (vezi toată discuția)
Decizie pronuntata de curtea de apel in recurs nikolos nikolos ,,curtea de apel admite recursul formulat de parchet si sporeste pedeapsa la 2 ani inchisoare \\".citat depe portalul minsterul justitiei Cum aflu daca este ... (vezi toată discuția)