avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Daca sunt coasigurat la sanatate, deci nu am nici un alt venit, ce alte asigurari obligatorii ar trebui sa imi platesc singura ca peste 12 luni sa pot beneficia de indemnizatie de crestere copil....si cat ar insemna in bani acele contributii?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 25 Februarie 2013
Nu va puteti plati singura nicaieri. Trebuie sa va angajati la o firma si aceasta sa va plateasca contributile minim 12 luni anterioare nasterii copilului. taxele pentru angajat sunt de 32,5 % si pentru angajator in jur de 27,87% din venitul brut
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Multumesc mult....acum sunt lamurita cu ce am de facut
deci...ca sa beneficiez de indemnizatie crestere copil trebuie sa am venit impozabil un an...dar pe ce program lucrat?...adica cate ore pe zi?..contractul trebuie sa fie cu norma intreaga sau poate sa fie cu jumatate de norma?...
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului de munca - norma intreaga sau timp partial .

Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii, venituri din activitati independente si venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc nelly_cosmin@yahoo.com nelly_cosmin@yahoo.com C\'è trebuie sa fac pt a beneficia de concediu postnatal? Nu am muncit cu carte de munca ,dar asa vrea sa imi platesc singura taxele. Este posibil?si daca da ... (vezi toată discuția)
Intrebare frigider frigider Buna ziua sotia este insarcinata in 5 luni la ora actuala nu a lucrat iar eu sunt angajat de o luna ce pot face pentru a beneficia de indemnizatia pentru ... (vezi toată discuția)