avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Speta asociere in participatiune cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Speta asociere in participatiune cesiune parti sociale

Buna seara,

Am urmatoarea speta:

2 societati comerciale au incheiat un contract standard de asociere in participatiune. Datorita faptului ca beneficiile nu au fost pe placul actionarului secundar, s-a decis rezilierea contractului de asociere in participatiune. Asociatul principal se obliga sa restituie bunurile puse la dispozitie de catre asociatul secundar prin ambele contracte (asociere in participatiune si reziliere).

Intrebarea mea suna astfel: poate actionarul secundar sa isi vanda partea dobandita in urma asocierii in participatiune?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Petru Hobincu , Consilier juridic 17:54, 7 Februarie 2013
Si d-voastra aveti teme de facut la scoala? Daca da, sa vedem care credeti d-voastra ca ar fi raspunsul si apoi raspundem si noi...
Stimate Domn/Doamna,

Eu sunt implicat intr-un astfel de caz. Nu stiu cine isi face temele si cine nu sau care sunt obiceiurile pe forum. Eu pur si simplu am adresat o intrebare. Si ca sa va fac pe plac, parerea mea este ca nu poate vinde sau cesiona parti sociale decat daca a fost prevazut astfel.

Va multumesc!
Sunt foarte multi studenti care isi pun "spetele" pe forum pentru rezolvare. Nu ar fi nici o problema, cel putin in opinia mea, daca ar suna de genul: "Asta am primit, asta am gandit eu, ce ziceti si voi?" Nu de alta, dar ma intreb, dupa terminarea facultatii tot forumurile or sa rezolve problemele? Se pare ca da, la unii...
Va multumesc pentru informatie.

Ma puteti totusi ajuta cu intrabarea mea?

Va multumesc anticipat!
Banii care intra in societate nu sunt pentru asociatul A si pentru asociatul B cu dedicatie. Ei sunt pentru societate in ansamblul ei, cu toata contabilitatea care reiese in urma acestor operatiuni si se vor regasi cel mult in dividendele pe care le au de luat asociatii la sfarsitul exercitiului financiar(la sfarsit de an) in conformitate cu procentele detinute in societate. Ca atare acesti bani se duc acasa de catre asociati sau se poate majora capitalul social din beneficiile obtinute. Abia in acest moment ati mai putea ceda din partile sociale detinute in societate (asta pentru ca doriti sa se regaseasca aici si o parte din banii obtinuti in urma asocierii in participatiune)

Alte discuții în legătură

Imprumut catre asociere in participatiune irbo irbo as avea si eu nevoie de niste opinii pro/contra legat de urmatoare speta. intre soc A si B exista un contract de asociere in participatiune pentru ... (vezi toată discuția)
Pot face contract in participatiune ContSters205308 ContSters205308 o societate (srl) poate incheia un contract in participatiune pe o anumita prestare ( o gard de ridicat , o sala de decorat, ....) cu o persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Asociere în participatiune Ștefancopac Ștefancopac Salut, imi explici te rog ce insemna asocierea in participatiune ex. Deschid o cafenea iar proprietarul locației imi propune o asociere în participatiune ... (vezi toată discuția)