2 societati comerciale au incheiat un contract standard de asociere in participatiune. Datorita faptului ca beneficiile nu au fost pe placul actionarului secundar, s-a decis rezilierea contractului de asociere in participatiune. Asociatul principal se obliga sa restituie bunurile puse la dispozitie de catre asociatul secundar prin ambele contracte (asociere in participatiune si reziliere).
Intrebarea mea suna astfel: poate actionarul secundar sa isi vanda partea dobandita in urma asocierii in participatiune?
Eu sunt implicat intr-un astfel de caz. Nu stiu cine isi face temele si cine nu sau care sunt obiceiurile pe forum. Eu pur si simplu am adresat o intrebare. Si ca sa va fac pe plac, parerea mea este ca nu poate vinde sau cesiona parti sociale decat daca a fost prevazut astfel.
Sunt foarte multi studenti care isi pun "spetele" pe forum pentru rezolvare. Nu ar fi nici o problema, cel putin in opinia mea, daca ar suna de genul: "Asta am primit, asta am gandit eu, ce ziceti si voi?" Nu de alta, dar ma intreb, dupa terminarea facultatii tot forumurile or sa rezolve problemele? Se pare ca da, la unii...
Banii care intra in societate nu sunt pentru asociatul A si pentru asociatul B cu dedicatie. Ei sunt pentru societate in ansamblul ei, cu toata contabilitatea care reiese in urma acestor operatiuni si se vor regasi cel mult in dividendele pe care le au de luat asociatii la sfarsitul exercitiului financiar(la sfarsit de an) in conformitate cu procentele detinute in societate. Ca atare acesti bani se duc acasa de catre asociati sau se poate majora capitalul social din beneficiile obtinute. Abia in acest moment ati mai putea ceda din partile sociale detinute in societate (asta pentru ca doriti sa se regaseasca aici si o parte din banii obtinuti in urma asocierii in participatiune)