avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Redirectionare 2% din impozitul pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Redirectionare 2% din impozitul pe venit

Am si eu 2 intrebati punctuale.
1. 2% dar nu mai mult de 300 ron sau organul fiscal poate stabilii el cat ...0, 0.5. , 1 % 2% dar sa nu depasesca 300 ron? Adica poate administratia fiscala sa decida sa nu iti dea niciun ban ?
2. Exista o data limita pana la care administratiile finantelor publice locale au obligatia sa incheie prelucrarea formularelor 230 aferente anului 2011 si sa vireze banii ? ...Se pot intinde si in 2013...2014...2015 cu formulare aferente anului fiscal 2011.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:06, 18 Decembrie 2012
Daca va referiti la redirectionarea a 2% (pe declaratia 200) catre un ong, nu e nici un plafon. Se aplica la cat impozit datorati.
Referitor la data la care ong-ul va primi banii in cont, asta depinde doar de ei. Nu e un termen clar. Au fost ani in care s-au facut virarile in noiembrie sau decembrie dar si ani in care s-a ajuns pana prin februarie, martie anul urmator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redirectionare impozit catre organizatie pirsu_flo pirsu_flo Imi puteti spune daca se poate redirectiona catre o entitate nonprofit o parte din impozitul pe profit in caul unei persoane juridice? (pe modelul formularului ... (vezi toată discuția)
Se mai depune formularul 230 în 2019, sau se completează și se virează lunar în 2018 de către angajator în cursul anului ? prest prest Buna ziua Formularul 230 se mai poate depune in anul 2019 pt.anul 2018? Sau se completeaza formularul in cursul anului si se vireaza de angajator ... (vezi toată discuția)
Formular 230 plafonat??? mihaelaardelean mihaelaardelean Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire. Suma de 2% din impozitul pe venit anual pe care il redirectionez catre o anumita asociatie e plafonata la 300 ... (vezi toată discuția)