avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

As dori sa stiu daca pot primi indemnizatie copil...situatia mea este un pic mai complicata...m-am angajat pentru prima data in martie anul acesta,am lucrat la program de 8 ore pana august,dupa care am trecut la program de 2 ore.in octombrie pe 31 mi sa desfacut contractul de munca..pe 12 noimbrie m-am angajat la o alta firma dar aici am contract determinat(pana in mai)..in decembrie m-am reangajat la cei cu 2 ore(contract nedeterminat)(deci am 2 contracte de munca)...daca atunci cand mi se termina contractul determinat raman la cei cu 2 ore(acolo unde am facut o pauza de 1 luna) pot beneficia de acea indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: selena1824 , utilizator 18:14, 17 Decembrie 2012
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Sunt luate in calcul toate veniturile indiferent de cate ore lucrati pe zi.

3. Sunt permise si fractiunile de luna in conditiile prevazute de OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.
Deci pot primi fara niciun fel de problema=D>...multumesc frumos de ajutor!:yeah:
O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere pe cartea de munca bratutandreea bratutandreea buna ziua ,am si eu rugamintea sa primesc un raspuns la uramtoarea intrebare am 5 luni pe cartea de munca 8 ore pe data de 24 03 2016 mi s.a incheiat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului ionelitaroby ionelitaroby buna ziua . urmeaza sa nasc in luna ianuarie iar momentan imi platesc cartea de munca singura la un angajator si apar ca salariata a lui . deoarece de la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil crina_d crina_d Bună ziua, Soțul a avut 2 contracte pe perioadă determinată (07 August 2014 07 ianuarie 2015), cel de al doilea nu a mai fost prelungit. De la începutul ... (vezi toată discuția)