avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la incasare plati partiale
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la incasare plati partiale

Care va fi regimul deducerilor TVA in cazul platilor partiale la facturi de achizitii care au specificate pe ele mai multe cote de TVA?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 09:43, 19 Decembrie 2012
pct. 45
(11) Pentru determinarea taxei deductibile în conformitate cu prevederile art. 145 alin. (1^1) şi (1^2) din Codul fiscal aferente plăţii contravalorii integrale sau parţiale a livrării de bunuri ori a prestării de servicii se aplică procedeul de calcul prevăzut la art. 134^2 alin. (8) din Codul fiscal.

pct. 16^1
(22) În scopul aplicării prevederilor art. 134^2 alin. (8) din Codul fiscal, persoana impozabilă care încasează parţial o factură cuprinzând contravaloarea unor livrări de bunuri/prestări de servicii care conţin mai multe cote de TVA şi/sau mai multe regimuri de impozitare are dreptul să aleagă bunurile/serviciile care consideră că au fost încasate parţial pentru a determina suma taxei încasate în funcţie de cote, respectiv regimul aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare persoane afiliate tincuta30 tincuta30 Care este regimul deducerii pentru beneficiarul unor prestari servicii primite de la o parte afiliata, in urmatoarele conditii: Furnizorul, parte afiliata, ... (vezi toată discuția)
Tva 9% si tva 24% roxxana_soare roxxana_soare Buna ziua.Am o intrebare :cum se deduce incepand cu 1 iunie 2015 ,tva-ul la incasare pentru facurile inca neincasate cu 24%? (vezi toată discuția)
Tva 24% in loc de 19% ? bullred bullred Am comandat o masina acum cateva zile si am primit un \"Bon de Comanda\" in care se specifica partile contractante, adica fabrica masinii (Dacia) si eu, ... (vezi toată discuția)