I. 1. Potrivit căruia criteriu instanta poate alege citarea în străinătate cu scrisoare recomandata în conformitate cu prevederile codului de procedura civila?
I. 2. Potrivit căruia criteriu instanta poate alege citarea în străinătate fără scrisoare recomandata și fără ca paratul să fi solicitat aceasta sau să fii avut cunoștință de aceasta în conformitate cu prevederile regulament CE 1393 din 2007 privind notificarea sau comunicarea in statele membre a actelor judiciare si extrajudiciare in materie civil?
Daca paratul are domiciliul cunoscut in strainatate citarea se face in conformitate cu disp. art.87 c.pr.civ.citatia se transmite prin Ministerul Justitiei tradusa etc . Daca nu se cunoaste domiciliul persoanei plecate in strainatate citarea se face potrivit art,. 95 c.pr.civ. prin afisare la usa instantei ori prin ziar .
'' Daca paratul are domiciliul cunoscut in strainatate citarea se face in conformitate cu disp. art.87 c.pr.civ.citatia se transmite prin Ministerul Justitiei tradusa etc .''
Nu am fost citat în străinătate în conformitate cu prevederile art 87. Cu scrisoare recomandata, tradusă etc.
Deși pârâtul, adică subsemnatul, avea domiciliul cunoscut, am fost citat fără scrisoare recomandata potrivit regulament (ce) privind notificarea comunicarea actelor procedurale in statele membre, fără ca eu sa fi solicitat sau cunoscut aceasta.
E corect asa ceva?
Cpc 87 :
8.în cazul în care prin tratate sau convenţii internaţionale la care este parte România sau prin acte normative speciale nu se prevede o altă procedură, cei care se află în străinătate, având domiciliul sau reşedinţa cunoscută, printr-o citaţie scrisă trimisă cu scrisoare recomandată, cu dovadă de primire.
Dispoziţiile art. 114 1 alin. (4) sunt aplicabile.
Regulamentul (ce) privind notificarea comunicarea actelor procedurale in statele membre prevede și citarea paratilor cu scrisoare recomandată..
Eu am fost citat fără scrisoare recomandata.. E corect asa ceva?