avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda administrativa

Buna ziua,
am primit o amenda administrativa pe persoana fizica pentru neplata contributiilor CASS pe firma. Termenul de plata comunicat este de 15 zile de la primirea instiintarii.
As putea sa platesc amenda cam peste trei luni.... ma intreb daca ar trebui sa solicit in scris prelungirea termenului sau pot lasa timpul sa treaca si sa o platesc atunci...
Multumesc anticipat pentru sfat!:D
Cel mai recent răspuns: Kinom , utilizator 10:28, 21 Decembrie 2012
Conform Art. 6 din Legea 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, riscati amenda sau pedeapsa cu inchisoarea, in plus intre timp curg si penalizarile la sumele datorate.

Art.6
Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa.
Multumes pentru raspuns, o sa tin cont de cele precizate.

Sarbatori frumoase si linistite.
Cu respect,
MD

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a vira in 30 de zile sumele si contributiile cu retinere la sursa AnaR AnaR Buna ziua. In ce legislatie gasesc scris ca stopajul la sursa trebuie achitat in termen de 30 de zile? Multumesc. (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa tocaciflori tocaciflori este infractiune?daca firma nu a avut nici pe acte de unde sa plateasca darile la stat,nici de unde sa plateasca toate salarile?si atunci de ce mi sa facut ... (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa ever4ever ever4ever Buna seara, Detin o firma iar in anul 2009 nu am obtinut venituri din incasari, n-am avut nici profit, am platit salariile din aport propriu pentru ca din ... (vezi toată discuția)