avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical

Medicul de familie poate acoda concediu medical sau elibereaza doar trimitere catre specialist si acest elibereaza concediul?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 18:12, 19 Decembrie 2012
Normele de aplicare a OUG nr.158/2005:

ART. 25
(1) Medicii de familie au dreptul de a elibera certificate de concediu medical pentru incapacitate temporarã de muncã cu durata de cel mult 10 zile calendaristice, în una sau mai multe etape.
(2) În cazul menţinerii incapacitãţii temporare de muncã pentru aceeaşi afecţiune, concediul medical se poate prelungi de cãtre medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, în caz de internare, în etape succesive de maximum 30 de zile calendaristice, pânã la 90 de zile calendaristice în decursul unui an, socotit de la prima zi de îmbolnãvire.
(3) Durata cumulatã a concediilor medicale acordate de medicul de familie pentru un asigurat pentru incapacitate temporarã de muncã nu poate depãşi 30 de zile calendaristice în ultimul an, socotite de la prima zi de îmbolnãvire, indiferent de cauza acesteia. Dupã totalizarea a 30 de zile calendaristice acordate de cãtre medicul de familie, eliberarea certificatelor de concediu medical se va face numai de cãtre medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, în caz de internare, cu încadrarea în duratele maxime prevãzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical fital fital Buna ziua. Va rog sa imi spuneti cate zile de concediu medical poate acorda medicul de familie. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu medical petro250 petro250 Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea : Medicul de familie cate zile de concediu medical are dreptul sa acorde unei persoane intr-un an de zile ? Va ... (vezi toată discuția)
Zile concediu medical valcris valcris Buna ziua. Cate zile de concediu medical poate acorda medicul specialist intr-un an si cate doctorul de familie ? Se cumuleaza aceste zile ? Va ... (vezi toată discuția)