avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul ma obliga sa fac depunerile la banca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul ma obliga sa fac depunerile la banca

Buna Ziua! Sunt consilier vanzari la o firma de tamplarie pvc. Pe langa consilierea clientilor ,intocmesc si facturile , si chitantele aferente sumelor incasate de la clienti. Administratorul ma obliga ca dupa terminarea programului sa merg la banca si sa depun banii incasati in ziua respectiva. Plec seara cu sume mari de bani, merg cu mijloacele de transport in comun. A fost o situatie in care am pierdut o suma de bani si am fost nevoita sa achit in intregime acea suma. La fel se procedeaza si cu actele firmei , ma obliga sa le duc periodic la sediul fiemei ca sa nu mai piarda el timpul. Ce pot face pentru a scapa de aceasta raspundere?
Cel mai recent răspuns: klewos , utilizator 01:34, 21 Decembrie 2012
Ce anume cuprinde fisa postului dumneavoastra? Daca cele mentionate nu sunt inscrise acolo,comunicati-i angajatorului.
In fisa postului nu este prevazut acest lucru. I-am comunicat angajatorului, acesta mi-a raspuns ca si ceilalti angajati procedeaza la fel si nimeni nu se plange. Ba mai mult a inceput sa se poarte urat cu mine cand i-am spus ca voi lasa incasarile in magazin.
Art. 40. Codul muncii:
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;

Practic nu prea aveti ce face...
Consider ca nu este corect. In primul rand sunt in afara orelor de serviciu, apoi , sa merg singura pe strada cu sume mari de bani in geanta . Nu stiu, trebuie sa fie ceva? Nu sunt masina de transportat valori, pana la banca schimb doua mijloace de transport, este aglomeratie mare, mai sunt si hoti de buzunare.
solutia DEMISIA , el are nevoie de aceste atributii, nu le prestati va dati DEMISIA. Aveti dreptate nu va poate OBLIGA, chiar dvs. ati spus o !

Alte discuții în legătură

Functionar public - drepturi brunetaaa2003 brunetaaa2003 Buna ziua, Sunt functionar public, intr-o institutie de stat. Intrebarea mea este: pot sa asigur paza institutiei, 8 ore?(cam de 2 ori pe luna ne vine randul ... (vezi toată discuția)
Angajament de plata Mihaela manciu Mihaela manciu Lucrez intr o societate retail pe postul de casiera si in luna octombrie s a intamplat ca niste baieti sa imi fure bani din casa in valoare de 7900 de lei. Eu ... (vezi toată discuția)
Operator calculator - casier Bogdan88 Bogdan88 Buna ziua. Am o intrebare la dumneavoastra. Lucrez la o firma de transporturi in functia de operator calculator. De aproximativ 1 an am fost obligat sa incasez ... (vezi toată discuția)