avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... retinerea permisului pt 30 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

retinerea permisului pt 30 zile

miia fost suspendat permisul pt 30 zile,deoarece nu ma-m prezentat la politie in urma unui accident cu pagube materiale.Stie cnv daca trebuie sa mai dau examenul acele 13 din 15
Cel mai recent răspuns: dorycayo , utilizator 21:13, 19 Decembrie 2012
testul 13/15 se da in conditiile art 106 oug 195

Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art.91 din Codul penal;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art.104.
accidentul a avut loc la iesirea din parcare l-am atins usor el era parcat ma puteti ajuta la ce articol se afla aceasta fapta
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2012
dorycayo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere semaj semaj Buna dimineata, daca astazi este a 90a zi de suspendare a permisului de conducere, m.i se va restitui astazi sau maine. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Permis auto adelina_bogdana adelina_bogdana Buna ziua! am avut un accident auto in Germania si mi s-a luat permisul de conducere.Mi-a venit acasa(in germania) o informare ca trebuie sa dau un examen ca ... (vezi toată discuția)
Nu beneficiez de reducerea perioadei de suspendare Ionut-T Ionut-T Mi sa suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile,din cauza trecerii pe culoarea rosie la nivel cu calea ferata.Cand m-am prezentat sa dau examenul \'\'13 ... (vezi toată discuția)