avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general penalitati - PFA vs. SC
Discuție deschisă în Contabilitate în general

penalitati - PFA vs. SC

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:

O PFA a semnat un contract de prestari servicii cu o societate comerciala.

Societatea comerciala urmeaza a plati penalitati pentru intarzierea platii catre PFA.

Intrebarea este daca penalitatile incasate de PFA sunt venit impozabil, dar pentru societate sunt considerate cheltuieli deductibile?

Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 12:13, 20 Decembrie 2012
In opinia mea,venitul incasat de PFA din penalitati poate fi asimilat cu cel prevazut la art.48 alin.(2) lit.b).din Codul fiscal,fiind venit brut - deci venit impozabil .
Conform pct.23 alin d).dat in aplicarea art.21 alin.(1)Cod fiscal "dobanzile...,stabilite in cadrul contractelor economice...sunt cheltuieli deductibile ".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu despagubirile sunt deductibile? adriana_p adriana_p Buna ziua Avem o firma care ne factureaza despaguburi, noi le-am inregistrat in contul 6581. Aceste despagubiri sunt considerate deductibile sau nu la ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate combustibil lylyan lylyan Daca administratorul societatii este austriac, cf ordin deplasare extern ,daca este trecut combustibilul si taxele de autostrada externe - sunt chelt ... (vezi toată discuția)
Decontare deplasare in strainatate pfa break_noon break_noon Sunt PFA, si am contract cu o firma din Germania. Cei de acolo imi cer, mai mult sau mai putin regulat (o data la 1-2 luni) sa merg la ei, pentru discutii ... (vezi toată discuția)