avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... respingere taxa auto ca nefondata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

respingere taxa auto ca nefondata

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema, un var de-al meu a avut de recuperat o taxa de poluare, nu s-a prezentat nici la primul termen nici la al doilea si instanta a respins actiunea ca nefondata conform art. 129 alin. 1 şi 4 Cod procedură civila, motivele de drept nu au fost corect invocate, actiunea fiind introdusa imediat dupa aparitia legi nr. 9/2012, probabil ca trebuia sa depuna precizari dar din pacate nu a facut-o.
Mi-a cerut ajutorul fiind inregistrat pe acest site apeland astfel la sprijinul dumneavoastra.
Singura solutie cred ca ar fi recursul dar as vrea sa ma ajutati in conceperea motivarii in fapt a recursului, ce ar putea sa spuna, ca a fost "idiot" si nu s-a prezentat in instanta astfel incat nu a stiut ca trebuie sa depuna precizari?sau care credeti ca ar fi cea mai buna solutie?
Multumim anticipat pentru sprijin.
Cel mai recent răspuns: eu_craciun , utilizator 13:04, 20 Decembrie 2012
Trebuie sa asteptati comunicarea hotararii judecatoresti unde se vor mentiona motivele respingerii. Poate ca nu a depus toate actele necesare, sau taxa nu se incadra in categoria celor recuperabile: se recupereaza taxa platita pt masini second, inmatriculate intr-o tara UE care se reinmatriculeaza in Romania. Pt masinile noi taxa nu se recupereaza, la fel nici pt masinile achizitionate din Romania. Legea 9/2012, dupa suspendarea articolului 4 a produs aceleasi efecte nelegale ca si celelalte legi privitoare la taxa auto, si actiunile introduse in baza ei se castiga. Oricum trebuie sa asteptati comunicarea hotararii si din acel moment aveti 15 pt declararea recursului.
Multumesc, el a primit hotararea si mi-a spus telefonic ca motivarea a fost legata de faptul ca masina lui sau calculul taxei nu s-a facut conform legii nr.9/2012 (bineinteles ca avea alta formulare...), in cererea de chemare in judecata a invocat ca si temei de drept doar legea nr. 9/2012 fara sa faca referire deloc la OUG 50/2008 (era modelul vechi de cerere de chemare in judecata doar ca unde era mentionata "OUG 50/2008" a schimbat cu "legea nr. 9/2012") consider ca din cauza asta a respins actiunea si ma gandeam ca la recurs sa invoce OUG 50/2008 facand referire la legea nr. 9/2012.
Indeplineste toate conditiile expuse de d-voastra mai sus pentru recuperarea taxei.
Vroiam sa-l ajut sa faca astazi o cerere de recurs pt. ca de sarbatori nu prea o sa am timp si termenul de depunere este pana pe 2 ian.
As vrea sa-i formulez cererea de recurs dar nu stiu ce motive sa invoc avand in vedere ca a fost culpa/neglijenta lui.
Ce ma sfatuiti sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua taxa auto simonik2011 simonik2011 buna ziua, un prieten a cumparat o masina din Germania in februarie 2012 si a inmatriculat-o, pe decizia privind stabilirea taxei pt emisiile poluante este ... (vezi toată discuția)
Modificare cerere de chemare in judecata JohnnyBRB JohnnyBRB Am invocat in cererea de chemare in judecata un text de lege care era abrogat la acel moment. Pot modifica cererea pana la primul termen? Daca pot, \\"cat de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto (9/2012) platita dupa 01.01.2013 - cerere respinsa AlinMiclea AlinMiclea Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta in situatia urmatoare: Am depus la tribunal in iulie 2013 un dosar \\"standard\\" pentru recuperarea taxei auto ... (vezi toată discuția)