avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita

Buna seara! Va rog ajutatima sa elucidez urmatoarea problema. Ma judec cu fosta concubina de 1 an de zile pt stabilirea domiciliului fetitzei noastre minore. In paralel am intentat un alt proces pe cale de ordonanta presedintiala pe care am castigato. Am cerut ca pana la definitivarea procesului de fond sa pot vedea fetitza si sa o pot lua in vacante la domiciliul meu,instanta a acceptat cererea,problema este insa ca fosta concubina se opune si zice ca nu imi va da fetitza. Ce pot face inacest sens? Precizez faptul ca nu am fost lasat sa-mi vad fetitza timp de 4 luni si nici la telefon sa o aud! Va multumesc anticipat pt raspunsurile dv-stra!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:42, 21 Decembrie 2012
Aveti doar doua variante:
- punerea in executare a hotararii prin care s-a stabilit in mod provizoriu programul de vizita ( ordonanta presedintiala), sens in care este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc si/sau
- plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art 307 al.2 c.pen.- nerespectarea masurilor privind incredintarea, in acest caz fiind necesar sa probati ca mama minorei v-a impiedicat in mod repetat sa va exercitati dreptul de vizita conform hotararii.
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
catacata2011 a scris:

. . . problema este insa ca fosta concubina se opune si zice ca nu imi va da fetitza. Ce pot face inacest sens? Precizez faptul ca nu am fost lasat sa-mi vad fetitza timp de 4 luni si nici la telefon sa o aud! Va multumesc anticipat pt raspunsurile dv-stra!

Trebuie să puneți ordine în capul respectivei persoane, impunându-i voința Legii-hotărârea instanței din Ordonanța Președințială și să folosiți din plin dreptul câștigat în instanță : mergeți însoțit de un martor, eventual apelați la ajutorul Poliției.Nerespectarea/neexecutarea unei hotărâri judecătorești și dovedită cu martori (adică susținută cu probe), la solicitarea dvs., poate trimite în fața instanței penale (la depunerea unei plângeri penale la Poliție/Parchet) de judecată pe acea persoană vătămătoare drepturilor și intereselor dvs. legitime.
Va multumesc frumos pt raspunsuri! Este foarte greu daca nu chiar imposibil sa ajunc la un consens cu mama minorei pt ca pur si simplu nu doreste din rea vointa sa imi permita pastrarea legaturilor cu minora, eu nu cunosc locatia unde este tinuta fetitza mea,am facut sesizari la politie in acest sens,am cerut politiei sa faca cercetari si sa afle domiciliul unde este tinuta minora, am apelat si la dgaspc cerand sa fie adusa minora la sediul lor in prezenta unui psiholog si nimic! a venit doar mama minorei care a declarat ca nu aduce minora sa o vad! Cei de la dgaspc au ridicat din umeri si au spus ca ei nu pot face nimic in acest sens,au intocmit totusi un proces verbal unde este mentionat faptul ca mama ingradeste in mod intentionat drepturile tatalui de asi vedea fiica. Acum am aceasta sentinta pe care nu stiu cum sa o pun in aplicare dar si mai grav este ca nu stiu unde se afla minora!
Mergeti la executor pentru punerea in executare a hotararii judecatoresti.
Faceti o plangere si la Protectia Copilului .
Am facut deja 2 plangeri la protectia copilului dar a fost totul inzadar! Acest executor unde il gasesc si cum procedez?

Alte discuții în legătură

Este sau nu imediat executorie o sentinta a unei ordonante presedintiale de incredintare a unui minor la care am facut deja recurs? ContSters117797 ContSters117797 fosta concubina a castigat ordonanta presedentiala si instanta ma obliga sa dau copilul inapoi si sa platesc 120 lei pensie. cu drept de recurs in 5 zile. ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari privind domiciliul copilului MIHAELA333 MIHAELA333 Buna ziua,va rog sa ma ajutati daca puteti cu un sfat.Am divortat la notar,apoi am introdus un ordin de protectie in instanta,printre ce am cerut eu acolo nu ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna luizaluize luizaluize Dupa divort cei 2 copii minori s-au impartit ,fata la tata ,baiatul la mama,apoi am schimbat copiii,dar nu in mod oficial,fata anul acesta implineste 18 ... (vezi toată discuția)