avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... este sau nu imediat executorie o sentinta a unei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

este sau nu imediat executorie o sentinta a unei ordonante presedintiale de incredintare a unui minor la care am facut deja recurs?

fosta concubina a castigat ordonanta presedentiala si instanta ma obliga sa dau copilul inapoi si sa platesc 120 lei pensie. cu drept de recurs in 5 zile. intrebarea este: este executorie? poate veni cu executorl si politia sa ia copilul? chiar dc am drept si deja am facut recurs? am scos certificat de grefa ca s-a inaintat recurs. mi-a trimis o notificare din partea unui executor ca in 24 de ore sa inapoiez copilul? sunt obligat sa o fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters117797 , utilizator 04:52, 3 Aprilie 2010
Ordonanta este executorie de drept, recursul nu suspenda executarea decat in anumite conditii iar suspendarea se solutioneaza de catre instanta de recurs.
Daca ordonanta este pusa in executare, pana cand instanta de recurs va solutiona cererea de suspendare a executarii ordonantei, puteti formula contestatie la executare.
daca scrie pe ea executorie, trebuie sa dati copilul
mai precis cum se procedeaza? cum pot suspenda punerea in aplicare?
nu am primit nico sentinta inca , nici pe site nu este afisat am primit un certif de grefa scos de fosta concubina. unde ar trebui sa scrie?
prin constestatie la executare care sa aibe un capat subsidiar sid e suspendare a executarii.. iar in paralel faceti si o cerere pe cale de ordonanta de suspendare a executarii.. daca aveati avoca de la bun inceput poate nu se ajungea la situatia de a pierde copilul

Alte discuții în legătură

Executare silita catacata2011 catacata2011 Buna seara! Va rog ajutatima sa elucidez urmatoarea problema. Ma judec cu fosta concubina de 1 an de zile pt stabilirea domiciliului fetitzei noastre minore. ... (vezi toată discuția)
Proces minor marian_b marian_b Buna seara! Sunt intr-un proces de incredintare minor cu fosta sotie! Am pierdut in apel incredintarea minorului! Fosta sotie a cerut executarea silita, ... (vezi toată discuția)
Am primit o notificare de la executorul judecatoresc cu privire la un minor ContSters144243 ContSters144243 ma notifica ca peste 10 zile se prezinta la domiciliul meu pt a pune in aplicare o executare silita ce priveste un minor, mama a castigat minorul pe ordonanta ... (vezi toată discuția)