fosta concubina a castigat ordonanta presedentiala si instanta ma obliga sa dau copilul inapoi si sa platesc 120 lei pensie. cu drept de recurs in 5 zile. intrebarea este: este executorie? poate veni cu executorl si politia sa ia copilul? chiar dc am drept si deja am facut recurs? am scos certificat de grefa ca s-a inaintat recurs. mi-a trimis o notificare din partea unui executor ca in 24 de ore sa inapoiez copilul? sunt obligat sa o fac?
Ordonanta este executorie de drept, recursul nu suspenda executarea decat in anumite conditii iar suspendarea se solutioneaza de catre instanta de recurs.
Daca ordonanta este pusa in executare, pana cand instanta de recurs va solutiona cererea de suspendare a executarii ordonantei, puteti formula contestatie la executare.
prin constestatie la executare care sa aibe un capat subsidiar sid e suspendare a executarii.. iar in paralel faceti si o cerere pe cale de ordonanta de suspendare a executarii.. daca aveati avoca de la bun inceput poate nu se ajungea la situatia de a pierde copilul
Alte discuții în legătură
Executare silita
catacata2011
Buna seara! Va rog ajutatima sa elucidez urmatoarea problema. Ma judec cu fosta concubina de 1 an de zile pt stabilirea domiciliului fetitzei noastre minore. ... (vezi toată discuția)
Proces minor
marian_b
Buna seara! Sunt intr-un proces de incredintare minor cu fosta sotie! Am pierdut in apel incredintarea minorului! Fosta sotie a cerut executarea silita, ... (vezi toată discuția)