avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces minor

Buna seara! Sunt intr-un proces de incredintare minor cu fosta sotie! Am pierdut in apel incredintarea minorului! Fosta sotie a cerut executarea silita, deoarece copilul este la mine. Ce pot face pentru a stopa executarea? Daca deschid proces de contestatie a executarii, poate executorul sa puna in executare sentinta sau se asteapta finalizarea contestatiei mele? Am dreptul la contestatie a executarii? Pt ca scrie ca e irevocabila incuviintarea executarii ! Trebuie sa fiu somat cu vreo hartie? Cum pot suspenda executarea pana la recurs? multumesc!
Cel mai recent răspuns: marian_b , utilizator 13:35, 21 August 2012
Impotriva incuviintarii executarii silite nu aveti cale de atac.

Dupa ce a obtinut incuviintarea, executarea propriu-zisa va incepe cu o somatie. De la momentul somatiei puteti face contestatie la executare.

Aceasta contestatie la executare nu suspenda insa automat executarea, ci trebuie de asemenea solicitat si incuviintat de catre instanta acest aspect.

In privinta suspendarii executarii, puteti solicita acest lucru expres in recurs, instanta fiind cea care va dispune.
se [poate cere suspendare executarii si se poate promova si contestatie la executare...
exista si alte solutii pentru a va opune legal executarii dar nu se pot da decat la cazul in speta...nu exista solutii generale.
buna ziua, revin cu problema mea! Nu am primit somatie de executare, nu am fost instiintat cu nimic, efectiv m-am trezit cu executorii si mascatii la usa si au luat cu forta, in mod abuziv minora! Minora plangea, mascatii m-au imbrancit, mi-au rupt hainele de pe mine, nu am semnat nimic ! Au venit direct cu somatia in mana , la usa, au intrat in casa si au luat minora! Eu asteptam somatia ca sa pot face suspendare la executare,! Si m-am trezit cu ei peste mine? Este normal asa ceva?
ce pot face? exista ceva urgent sa iau minora inapoi? o ordonanta presidentiala ceva? minora a fost traumatizata la propriu!
Mentionez ca pe portalul juridic nu apare vreo ordonanta presidentiala depusa de fosta pt a face executarea!
Ultima modificare: Marți, 21 August 2012
marian_b, utilizator
Este normal sa traumatizezi un copil asa? Un raspuns, va rog:(
multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 21 August 2012
marian_b, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuviintare executare silita ContSters75393 ContSters75393 Ce inseamna de fapt incuviintarea executarii silite ?Cam ce tip de proceduri se desfasaoara in acest tip de proces(contestatie la executarea ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita hotarare suspendata art.300, 403 vechiul c.pr.civ. eugen82 eugen82 Intr-un proces comercial inceput pe vechiul cod de procedura, mi s-a admis cererea in apel, hotarire definitiva executorie. Am introdus cerere de executare ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont Eurodc Eurodc Buna ziua, m-am trezit ca am o notificare de la bancă prin care sunt informat ca asupra contului meu sa efectuat o poprire de circa 1900 lei ,am luat ... (vezi toată discuția)