avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incuviintare executare silita hotarare suspendata ...
Discuție deschisă în Executare silită

Incuviintare executare silita hotarare suspendata art.300, 403 vechiul C.pr.civ.

Intr-un proces comercial inceput pe vechiul cod de procedura, mi s-a admis cererea in apel, hotarire definitiva executorie.
Am introdus cerere de executare silita la executor, pe noul cod.
Paratul a declarat recurs si a solicitat la instanta de recurs suspendarea provizorie a executarii hotaririi in tem. art.300 si art.403 vechiul cod de procedura.
Cererea s-a judecat si i s-a admis la doua zile dupa ce am introdus eu cererea de executare.
Ziua urmatoare suspendarii, executorul a introdus la judecatorie cererea de incuviintare a executarii silite, care a fost ulterior admisa.
Nici eu, nici executorul nu am avut cunostinta de suspendarea provizorie, este fara citare parti, fara cale de atac, nu se comunica si nici paratul nu m-a instiintat.
Va intreb urmatoarele:
Suspendarea provizorie afecteaza valabilitatea incuviintarii silite?
Poate fi anulata încheierea de incuviintare prin contestatie la executare?
Daca judecatorul care a admis incuviintarea executarii silite ar fi fost incunostiintat de existenta suspendarii provizorii, ar fi avut dreptul sa respinga cererea?
In opinia mea pot fi avute in vedere pct.2 si pct.7 ale art.665 alin.5 din noul cod de procedura, dar totusi hotarirea din apel ramine un titlu executoriu potrivit legii, chiar daca executarea ei a fost suspendata provizoriu. Nici impedimente prevazute de lege nu exista.
Va multumesc pentru orice opinie.


Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2013
eugen82, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:49, 29 Noiembrie 2013
Buna ziua,

Este discutabil. Finalitatea incheierii de suspendare este de a nu fi efectuate acte de executare. Cererea de incuviintare si incheierea de incuviintare nu sunt acte de executare, prin urmare nu sunt afectate de incheierea de suspendare. Executorul nu ar putea emite somatie si nici alte acte de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia suspenda executarea? Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Impotriva incuviintarii executarii silite am introdus in urma cu o saptamana contestatie la Judecatoria care a incuviintat cererea executorului, in favoarea ... (vezi toată discuția)
Toate actele autentice sunt titluri executorii? ContSters61634 ContSters61634 Spre deosebire de codul de procedura civila (conform art. 374), inca in vigoare potrivit caruia un act poate fi executat dacă este învestit cu formula ... (vezi toată discuția)
Admisibilitatea cererii de revizuire la incuviintarea executarii silite florindbro florindbro Este admisibila cererea de revizuire in baza art.322 pct.5 C.p.c. impotriva incheierii data de judecatorie privind admiterea incuviintarii executarii silite? (vezi toată discuția)