avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe cont
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe cont

Buna ziua, m-am trezit ca am o notificare de la bancă prin care sunt informat ca asupra contului meu sa efectuat o poprire de circa 1900 lei ,am luat legațura cu cabinetul respectivului executor si am întrebat ce reprezintă aceasta suma mi sa spus 914 lei credit restant +108 taxa executorului + taxe avocat si cheltuieli de judecata,nu a fost citat la nici un proces nu am primit nici o decizie e legal justificata întreaga suma?.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:38, 22 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura incuviintarii executarii silite se efectueaza fara citarea partilor. Aveti posibilitatea formularii contestatiei la executare si suspendarea ei pana la terminarea procesului, daca credeti ca e o suma prea mare, puteti cere achitarea sa in mai multe rate.
Care sunt pasi pentru a face aceasta contestație deoarece nu am primit comunicarea scrisa,a fost emisa joi iar vineri mi sa blocat contul fiind anunțat doar de bancă, am cerut azi explicați de la executorul respectiv si mi sau precizat doar date vagi,mai mult de atât suma cerută e foarte mare de la 914 lei ceruți de creditor sa ajun la 1900
Da, din pacate, pana primiti comunicarea, fara de care nu puteti face contestatie, executia isi urmeaza cursul.
Contestaţia la executare;
Art. 715 din NCPC - Termene:
(1) Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestaţia privitoare la executarea silită propriu-zisă se poate face în termen de 15 zile de la data când:
1. contestatorul a luat cunoştinţă de actul de executare pe care îl contestă;
2. cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înştiinţarea privind înfiinţarea popririi. Dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit;
3. debitorul care contestă executarea însăşi a primit încheierea de încuviinţare a executării sau somaţia ori de la data când a luat cunoştinţă de primul act de executare, în cazurile în care nu a primit încheierea de încuviinţare a executării şi nici somaţia sau executarea se face fără somaţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație la executare Eurodc Eurodc In cele de urma am primit si actele prin care sunt anunțat ca mi sa pus poprire pe salariu ,menționez ca instanță a decis in favoarea creditorului suma de ... (vezi toată discuția)
Poprire asupra conturilor Steluta98 Steluta98 Buna ziua. Cine ma poate indruma intr-un caz de drept civil ? In data de 01.09.2005 s-a solicitat un imprumut la o banca in valuare de 800€ . In ... (vezi toată discuția)
Termen de contestare zllatan zllatan Buna seara ,va rog sa ma lamureasca cineva -care este termenul de contestare in istanta la o suspenadare a executarii silite emise de un executor ,,in baza ... (vezi toată discuția)