avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contestație la executare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contestație la executare

In cele de urma am primit si actele prin care sunt anunțat ca mi sa pus poprire pe salariu ,menționez ca instanță a decis in favoarea creditorului suma de 914 lei dar nu este menționată ni o alta suma cum ar fi taxele de executare sau cheltuieli de judecata, executorul a mai decis ca aceste cheltuieli sunt in valoare de peste 1000 lei invocând art.670 din codul civil mirarea mea e ca executorul menționează la un moment dat art.670 alin.6 dar căutând informați am observat ca acest art are doar 4 aliniate.Cum pot contesta aceasta decizie si daca pot solicita reprezentarea mea de către un avocat din oficiu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulați contestație la executare, dacă mai sunteți în termen.
Pentru a putea fi reprezentat de un avocat din oficiu, trebuie să formulați o cerere în acest sens, iar instanța investită cu judecarea cererii dvs., dacă îndepliniți condițiile prevăzute de lege, va admite cererea.

Articolul 715 Cod procedură civilă
Termene
(1) Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestația privitoare la executarea silită propriu-zisă se poate face în termen de 15 zile de la data când:
1. contestatorul a luat cunoștință de actul de executare pe care-l contestă;
2. cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înștiințarea privind înființarea popririi. Dacă poprirea este înființată asupra unor venituri periodice, termenul de contestație pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei rețineri din aceste venituri de către terțul poprit;
3. debitorul care contestă executarea însăși a primit încheierea de încuviințare a executării sau somația ori de la data când a luat cunoștință de primul act de executare, în cazurile în care nu a primit încheierea de încuviințare a executării și nici somația sau executarea se face fără somație.
(2) Contestația împotriva încheierilor executorului judecătoresc, în cazurile în care acestea nu sunt, potrivit legii, definitive, se poate face în termen de 15 zile de la comunicare.
(3) Contestația privind lămurirea înțelesului, întinderii sau aplicării titlului executoriu se poate face oricând înăuntrul termenului de prescripție a dreptului de a obține executarea silită.
(4) Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestația prin care o terță persoană pretinde că are un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmărit poate fi introdusă în tot cursul executării silite, dar nu mai târziu de 15 zile de la efectuarea vânzării ori de la data predării silite a bunului.
(5) Neintroducerea contestației în termenul prevăzut la alin. (4) nu îl împiedică pe cel de-al treilea să își realizeze dreptul pe calea unei cereri separate, în condițiile legii, sub rezerva drepturilor definitiv dobândite de către terții adjudecatari în cadrul vânzării silite a bunurilor urmărite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac echinacee echinacee Buna ziua! daca intr-o incuviintare executare silita,se mentioneaza,,fara cale de atac,, nu mai am posibilitatea de a depune contesteatie la executare? (vezi toată discuția)
Termen de contestare zllatan zllatan Buna seara ,va rog sa ma lamureasca cineva -care este termenul de contestare in istanta la o suspenadare a executarii silite emise de un executor ,,in baza ... (vezi toată discuția)
Executare silita dragosuilie1960 dragosuilie1960 buna ziua pe data de 23 09 2014 sa dat sentinta de tribunalul sectorului 1 privind admiterea executarii silite cum pot afla numele si adresa executorului ... (vezi toată discuția)