ma notifica ca peste 10 zile se prezinta la domiciliul meu pt a pune in aplicare o executare silita ce priveste un minor, mama a castigat minorul pe ordonanta presedintiala, recurs am peste 12 zile. ce se poate face in acest caz?
Ordonanta presedintiala este executorie, trebuie sa respectati decizia instantei. Daca ati promovat recurs solicitati si suspendarea executarii pana la solutionarea recursului. De asemenea puteti face contestatie impotriva executarii ordonantei presedintiale si sa cereti si aici suspendarea executarii. Ar mai fi varianta sa solicitati instantei sa schimbe termenul stabilit ptr. recurs astfel incat sa fie anterior datei stabilite de executorul judecatoresc pentru executare.
In alta ordine de idei poate ar trebui sa va ganditi si la minor- daca ii face bine sa fie dus 2 zile la mama, 3 la tata si tot asa in functie de hotararile judecatorilor. Ca parinti ar trebui sa puneti interesul minorului mult, mult mai presus de orgoliile personale si sa stabiliti impreuna cu mama acestuia sa stea la un singur parinte pana la luarea deciziei finale de catre instanta.
nu se poate discuta cu cea care a nascut-o sub nicio forma. vrea bani sa renunte la copil , in realitate nu o cauta , in acte se pune la punct pt a creste pretul, dc ma puteti intelege...
deci a castigat ordonanta, am declarat recurs in termen si a apelat la un executor ce mi-a trimis o notificare cum ca in data de 16 vine sa puna in aplicare ordonanta. procesul pe fond incepe pe 12 iulie, iar recursul ordonantei este pe 21 iunie. ce se mai poate face?
1. faceti cerere sa se mute termenul recursului anterior datei de 16 ( nu cred ca veti obtine acest lucru dar merita incercat)
2. in cadrul recursului amintiti-va sa solicitati suspendarea executarii si sa motivati temeinic cererea suspendarii
3. faceti rapid contestatie la executarea ordonatei, in cadrul contestatiei solicitati suspendarea executarii
Daca pana pe data de 16 nu ati obtinut suspendarea executarii va sfatuiesc sa nu va opuneti executarii, nu faceti scandal, asigurati-va ca aveti martori cand ii dati copilul care sa poata la nevoie dovedi ca minorul era sanatos si bine intretinut cand i l-ati dat, eventual puteti anterior sa-l duceti la medic care sa faca o fisa in care sa constate starea de sanatate a copilului si ca este bine ingrijit, puteti face fotografii cu minorul si dvs pentru a putea sa faceti eventual o comparatie intre cum arata copilul la dv si cum va arata dupa ce sta la mama ( daca se va intampla cumva sa il neglijeze mama)
Incercati sa determinati mama sa declare cand sunt si martorii dvs de fata ca vrea bani ca sa renunte la custodie.
Poate n-ar fi rau sa platiti un avocat specializat in acest domeniu ptr ca problema e destul de delicata.