avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... interdictii pentru cadrele militare
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

interdictii pentru cadrele militare

In sensul art.30 alin. (2) din legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare , cadrelor militare in activitate le este interzis sa fie asociat unic ori sa participe direct la administrarea sau conducerea unor organizatii ori societati comerciale, cu exceptia celor numite in consiliile de administratie ale regiilor autonome si societatilor comerciale din subordinea Ministerului Apararii Nationale, din cadrul industriei de aparare sau in legatura cu aceasta.
Un cadru militar este depistat in postura de presedinte al unei asociatii sportive inscrisa in Registrul asociatiilor si fundatiilor, infiintata in baza OG 26/2000.Se interpreteaza ca ar fi sub incidenta art. 30 lit b din legea 80 - . Este corect?. Poate un cadru militar sa fie PFA. Daca nu, de ce? Va multumesc !
Ma intereseaza detalii nu raspunsuri scurte.
Raspunsul detaliat l-ati dat chiar dumneavoastra.
1.Corect !
2.Nu poate fi PFA in domeniul militar.
3.poate fi PFA intr-o meserie sau profesie pe care are certificare, calificare si doreste sa-si desfasoare activitatea in afara domeniului militar si fara sa perecliteze secretul militar, activitatile specifice militare si siguranta nationala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot deschide pe numele meu vreo forma de societate comerciala? bassmafya17 bassmafya17 Daca sunt cadru militar activ,pot deschide pe numele meu vreo forma de societate comerciala,SC.,SRL,SRL-D etc.,dar fara sa imi afecteze locul de munca? (vezi toată discuția)
Legea 80/1995- incompatibilitati alex1976 alex1976 Buna seara, Sunt cadru militar si, conform Legii 80/1995, art. 30, alin 2, lit. b cadrelor militare in activitate le este interzis: \\"sa fie asociat unic ori ... (vezi toată discuția)
Mediator, incompatibilitatea cu statutul de cadru militar? buna ... Pavel1987 Pavel1987 Mediator, incompatibilitatea cu statutul de cadru militar? Buna ziua, avand in vedere prevederile art. 30 din Legea nr, 80/1995, respectiv: Cadrelor ... (vezi toată discuția)