avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributie la pensii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributie la pensii

Cum se calculeaza contributia la pensii pentru PFA?
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 13:01, 22 Decembrie 2012
ART. 296^22 Baza de calcul

(1) Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale pentru persoanele prevăzute la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - e) este venitul declarat, care nu poate fi mai mic de 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi nici mai mare decât echivalentul a de 5 ori acest câştig; contribuabilii al căror venit rămas după deducerea din venitul total realizat a cheltuielilor efectuate în scopul realizării acestui venit, respectiv valoarea anuală a normei de venit, după caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este sub nivelul minim menţionat, nu datorează contribuţie de asigurări sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia la pensie pfa danielandrei danielandrei Ce diferenta exista intre plata contrib pentru pensii intre un pfa pe norma si unul in sistem real? (vezi toată discuția)
Calcul cas 2012 Apostoaemihai Apostoaemihai care este valoarea CAS,pe care trebue sa o plateasca un PFA,la un venit egal cu venitul minim pe economie,pentru perioada iulie-decembrie 2012?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Plata cas ptr pfa emma199go emma199go In cazul unui PFA cu un venit lunar de 500 ron se este obligatorie contributia la CAS? Daca da, cat se plateste? Multumesc mult!! (vezi toată discuția)