avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... distrugere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

distrugere?

Buna seara, acum 2 zile am chefuit intr-un bar cu niste baieti cam mult la un moment dat m-am rezemat de un aparat mecanic care a cazut pe jos stricandu-se niste cabluri o priza un prelungitor de la aparat iau sarit 2 suruburi si sa stricat cheia de citire a aparatului. Am mers a doua zi dimineata ca era prea tarziu atunci ca sa pot repara ceva si am reparat tot ,ai putin cheia de citire(cipul) patronu barului vrea 500 euro pe cipul ala daca a zis ca merge la politie si face plangere pt distrugere. Intrebarea mea acum este mai poate sa faca plagere dupa 2 zile maine se fac chiar 3 ??? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariussika , utilizator 20:41, 22 Decembrie 2012
Da poate,de fapt are la dispozitie 2 luni din momentul in care afla cine este faptuitorul sa depuna plangere.
ART. 217*)
Distrugerea
Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia sau împiedicarea luării măsurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă.
În cazul în care bunul are deosebită valoare artistică, ştiinţifică, istorică, arhivistică sau o altă asemenea valoare, pedeapsa este închisoarea de la unu la 10 ani.
Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unei conducte petroliere sau de gaze, a unui cablu de înaltă tensiune, a echipamentelor şi instalaţiilor de telecomunicaţii sau pentru difuzarea programelor de radio şi televiziune ori a sistemelor de alimentare cu apă şi a conductelor magistrale de alimentare cu apă, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 10 ani.
Dacă distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare se săvârşeşte prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă rezultă pericol public, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.
Dispoziţiile prevăzute în alin. 2, 3 şi 4 se aplică chiar dacă bunul aparţine făptuitorului.
Dacă bunul este proprietate privată, cu excepţia cazului când acesta este în întregime sau în parte al statului, acţiunea penală pentru fapta prevăzută în alin. 1 se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
#CIN

*) Curtea Constituţională, prin Decizia nr. 150/1999 (#M6), a stabilit că dispoziţia "cu excepţia cazului când acesta este în întregime sau în parte al statului", prevăzută la art. 217 alin. 6, este neconstituţională.

#B
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Decembrie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Si ce se poate intampla acum cu mine daca nui dau banii astia 500 euro?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru distrugere george979 george979 Buna seara acum 2 zile am rupt intentionat oglinda retrovizoare a unei masini am fost dus la politie pentru a da declaratie si am fost trimis acasa . as vrea ... (vezi toată discuția)
Distrugerea unui bun cu rea intentie bigica bigica Buna ziua! Am avut contract de inchiriere a unui spatiu (baraca si teren). Spatiul era dotat cu geamuri PVC, Usa, acoperis lemn, etc... Contractul a expirat in ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati din punct de vedere legal ? untatatrist untatatrist Sotia mea tocmai a comis un adulter si am prins-o.Ce pot pati daca eu acum ii tai toate hainele si toate incaltamintele?....sau sa le arunc la gunoi.Toate sunt ... (vezi toată discuția)