avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile tatalui copilului daca eu plec cu copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile tatalui copilului daca eu plec cu copilul la parintii mei

Am o intrebare:
1) Eu si sotul plus fetita noastra de 4 ani meu locuim impreuna intr-un apartament care este pe numele amandurora
2) Tocmai am auzit o conversatie telefonica a sotului meu in care sotul meu zicea ca fratele sau din strainatate vine sa stea la noi o saptamana, la invitatia sotului meu.
3) Consider ca sotul meu trebuia sa vina la mine sa discutam acest subiect, nu sa aflu in acest mod, doar nu sunt aici un obiect de decor, ci co-propritar.
4) Eu si sotul meu nu eram oricum deja in relatii foarte bune.
5) Drept urmare, in saptamana in care va fi aici fratele sau, eu vreau sa plec acasa la parintii mei cu copilul, sa stau acolo inclusiv de Anul Nou, si nu am de gand sa ii spun sotului inainte (desi ca sti unde sunt, pentru ca nu am altundeva unde merge)
6) Sotul meu e certat cu tatal meu, dar va vrea oricum sa vada fetita asa ca va cauta alte metode sa ma faca sa plec ddin casa parintilor mei.
7) El este un om mai violent, are si probleme cu bautura, bea zilnic.

Intrebarea este: in aceste conditii:
- poate aduce politia pentru a ma forta sa plec din casa parintilor mei cu copilul? Are cum sa ma forteze sa ma intorc acasa, legal vorbind?

Mentionez ca in prezent eu sunt singura care se ocupa de copil, am si martori, toti cei din anturajul nostru stiu asta si pot depune marturie.

In plus, ii cunoaste pe politistii din orasul unde stau parintii mei. Poate sa ma forteze sa polec de acolo sa ma duca fortat acasa?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:29, 25 Decembrie 2012
de fortat nu te poate forta nimeni sa faci nimic, doar lege sau constiinta. legal, banuiesc ca nu poate sa te forteze sa faci ceva, eventual, intr-o posibila actiune de divort te poate acuza de parasirea domiciliului. Asta legal...ramane la latitudinea ta sa vezi moral, daca actionezi la fel ca el...il acuzi ca nu a vb cu tine, te-a deranjat deci...actionezi la fel? Craciun fericit!
Da, actionez la fel. Suntem de 18 ani impreuna. IN acei 18 ani, m-a fortat si santajat cu tot astfel incat sa fac doar ce vrea el: m-a santajat ca sa cumparam fix apt ce il vroia, am fost peste tot doar unde vroia el, m-a santajat sa avem copil cand a vrut el. Da, fa ca el, pentru ca eu una m-am saturat sa imi comande ce sa fac. Nu ma preocupa partea morala, nu mai am nimic sa ii spun sau sa ii ofer, doar vroiam sa stiu daca exista vreo lege care ma impiedice sa parasesc (impreuna cu minorul) domiciliul fara acordul sotulu ( tatalui copilului)
Si scuze... Craciun fericit tuturor! Sunt foarte suparata, nu am realizat ca nu am procedat frumos!
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
Puteti pleca chiar si cu copilul, nu are cine ce sa va faca. Mai departe de Anul Nou, v-ati gandit ce veti face ?
Pai...m-am gandit. Sincer, speram ca pana la Anul Nou sa isi dea seama intre timp ca numai pe noi ne mai are si ca suntem familia lui. Speram doar ca dupa cateva zile de stat singur, isi va da seama ce mult greseste prin comportamentului lui.

Daca nu vine dupa noi sa imi spuna ca a gresit si ca va incerca sa schimbe ceva, sunt destul de hotarata sa depun dosar pentru divort. Doar ca el are venituri, iar eu in prezent nu. Si mi-e teama sa nu obtina el custodia din cauza acestui lucru.

Eu am renuntat la serviciu din cauza ca se imbolnaveste des copilul (afectiuni respiartorii aproape lunar). Am renuntat la serviciu acum 1 an jumatate, desi aveam salariu de 1200 euro pe luna. Cred ca prima data va trebui dupa Anul nou, sa ma angajez din nou, pentru a avea venituri, inainte de a divorta. Sa imi iau o bona si asa mai departe. M-am gandit. de gandit ma gandesc demult. Doar ca nu am avut curajul de a face acest pas din cauza copilului care (se pare, ca si toti copiii) isi iubeste si tatal, neconditionat.
Luati in calcul si ca odata plecata, s-ar putea sa stati la parinti cu copilul pana dupa divort si partaj.

Poate ar fi mai bine sa ramaneti in casa si eventual sa cereti evacuarea lui daca ziceti ca e violent si bea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am sa va povestesc situația unei mătuși. este căsătorită ... Onicu20 Onicu20 Buna ziua, Am sa va povestesc situația unei mătuși. Este căsătorită din 2017 iar din aceasta căsnicie a rezultat o fetița de 4 ani. Toti 3 locuiesc ... (vezi toată discuția)
Prin divort imi poate lua copilul? Efrosenia Efrosenia Buna ziua! Am nevoie atat de mult de ajutorul dumneavoastra. Sunt din Republica Moldova, casatorita in Romania cu un cetatean roman de un an. Impreuna avem o ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu Nicoleta423 Nicoleta423 Buna ziua, as dori sa ma lamureasca si pe mune cineva daca se poate... Nu ma mai inteleg deloc cu sotul meu, mereu imi zice sa plec de acasa ( casa fiind ... (vezi toată discuția)