avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inchidere cont bancar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inchidere cont bancar

titularul contului bancar este decedat,daca nu are imputernicit cine poate inchide acel cont.va multumesc anticipat pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: valiradu76 , utilizator 11:50, 8 Ianuarie 2013
Persoana fizica sau juridica?
persoana fizica
Va trebui sa se prezinte sotul/sotia cu o copie legalizata dupa certificatul de deces. Aceasta in cazul in care se doreste numai inchiderea contului.
Daca sunt bani depozitati in cont, va trebui dezbatuta succesiunea unde se vor mentiona si banii din acest cont.
Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema. Tatal meu a decedat in urma cu putin timp. Avea un cont la o banca in care insa exista o suma foarte mica de aproximativ 50-100 LEI. Atat eu (fiul) cat si mama mea suntem imputerniciti pe acest cont si putem face toate operatiunile mai putin inchiderea acestuia. Intrebarea mea este cum putem inchide acest cont fara a deschide succesiune deaoarece toate actele pentru aceasta actiune costa destul de mult comparativ cu suma existenta in cont. Va multumesc!
@valiradu76
V-ati prezentat cu certificatul de deces la banca? Si au refuzat inchiderea contului? Daca sunteti imputerniciti pe contul respectiv, puteti retrage sumele existente in cont, banca poate opri comisioanele aferente inchiderii de cont. Si in mod normal ar trebui sa accepte inchiderea contului pe baza certificatului de deces legalizat.

Alte discuții în legătură

Depozit la o banca, mostenire olga2011 olga2011 un prieten de-al meu are citeva depozite in lei la o banca., ar dori ca dupa decesul lui aceste sume de bani sa nu faca obiectul succesiunii sa-i lase ... (vezi toată discuția)
Succesiune necesara pentru inchidere cont la banca? Bogdan98 Bogdan98 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea problema: tatal decedat, pensia acestuia intrand pe card. La acest card/cont, nu exista imputerniciti. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Executare silita mihai333 mihai333 Buna ziua,as dori sa ma lamuriti sipe mine cu un lucru;m-am judecat cu un vecin in doua procese cvile.Intr-un proces am inceput executarea civila pentru o ... (vezi toată discuția)