avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita

Buna ziua,as dori sa ma lamuriti sipe mine cu un lucru;m-am judecat cu un vecin in doua procese cvile.Intr-un proces am inceput executarea civila pentru o anumita suma de bani,executorul a blocat contul din banca al persoanei respective.In cel de-al doilea recursul a avut loc acum o saptamana si am de recuperat si de aici osuma de bani doar ca pana sa pot legaliza sentita dureaza aproape doua luni.Vreau sa stiu daca cu un certificat de solutie care sa ateste ca sentinta este irevocabila ma pot adresa executorului judecatoresc pentru a tine contul bancar blocat pana la redactarea sentintei si legalizarea ei?(daca contul va fi deblocat pana voi legaliza sentinta vecinu va retrage toti banii si nu mai pot recupera nimic)
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:32, 31 Decembrie 2014
Nu puteți solicita executarea silită decât în baza unei hotărări legalizate și care poartă mențiunea definitivă/irevocabilă, după caz. Oricum, în cont nu poate fi indisponibilizată o sumă mai mare decât cea pentru care ați formulat cerere de executare silită în primul dosar. Restul sumei existente în cont poate fi oricând ridicată de către debitor.
Ultima modificare: Luni, 29 Decembrie 2014
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Are doar contul acela? Niciun bun sau venit suplimentar?
persoana respectiva a decedat de cateva zile si baiatul lui este imputernicit .la banca mi-a spus ca contul este blocat total si nimeni nu va putea efectua tranzactii pana cand executorul nu va trimite o adresa pentru a debloca contul.
Motivul faptului că acel cont este blocat total, este decesul. Moștenitorii nu pot retrage sumele ce li se cuvin decât în baza certificatului de moștenitor.
fiul celui decedat nu poate retrage bani nici daca este trecut ca imputernicit?

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite - deblocare cont anotherone anotherone Buna seara. Am primit o notificare prin care mi s-a pus poprire pe contul bancar. Motivul? Amenda ratb in valoare de 250 lei. Am depus suma respectiva pe ... (vezi toată discuția)
Poprire george2015 george2015 Ajutați - ma sa inteleg În urma credit avut la ING, după neplata a 5 rate am ajuns la o înțelegere cu banca, nu cu un executor ci cu banca, un angajat ... (vezi toată discuția)
Cont bancar blocat - proces contencios administrativ edigta1 edigta1 Buna ziua! De curand contul bancar al firmei mele a fost blocat, dupa un proces in instanta, pentru executare. Decizia finala a tribunalului nu a fost data, ... (vezi toată discuția)