avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire

Ajutați - ma sa inteleg
În urma credit avut la ING, după neplata a 5 rate am ajuns la o înțelegere cu banca, nu cu un executor ci cu banca, un angajat al băncii D-l Mihail sa zicem sa achit restanta în 10 rate a 850 ron/luna, în fiecare luna în data de 15 sunam pe mobil persoana respectiva... domnule aveți banii în cont, retrageți banii și deblocati-mi cardul eu neputând sa folosesc cardul și banii din cont decât după plata ratei. În aceasta luna am depus singur și de buna voie în cont o suma mai mare strânsă de mine pentru efectuarea unei lucrări dentare. A venit data scadenta de 15 dar Dl Mihail nu răspunde la telefon suna ocupat mereu.... Am sunat la relații cu clienții ING toată săptămâna cerând sa discut la departamentul popriri, mi se da mereu același nr de telefon al Dl Mihail, mi se spune ca nu este la birou, ca i sa trimis mail, etc. Menționez ca nu sunt executat silit, nu am primit încă nimic în acest sens... Problema este ca nici rata stabilita nu sa retras, dar în momentul de fata am toți banii blocați în acel cont.... Nu pot retrage... Exista un temei legal? Cât timp îmi tine legal contul blocat??? Dacă angajatul băncii pleacă în concediu 2 săptămâni eu aștept după el??? Sa ma aștept sa îmi retina toată suma din card dacă ea acoperă valoarea restante? Au acest drept? E abuz??
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: george2015 , utilizator 09:36, 18 Octombrie 2019
Menționez ca nu sunt executat silit, iar suma din card ar acoperi toată restanta
Ați încheiat cu banca un angajament de plată SCRIS, sau verbal`?
Un acord verbal telefonic

Dapix a scris:

Ați încheiat cu banca un angajament de plată SCRIS, sau verbal`?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
un acord verbal, nu are nici o valoare juridică. Banca vă poate opri dacă vrea, toți banii din cont până la acoperirea datoriei.

Nu puteți contesta în instanță, că nu aveți nici un act la mână.
Ok, în momentul de fata banii sunt tot în cont, nu au fost extrași, sunt acolo de 11 zile, nu știu cum sa procedez, nu mi se răspunde la telefon, exista termen legal pt deblocare cont? Legal nu ar fi sa îmi oprească 33 la suta din ei? Sa aștept sa ma execute silit? În data de 25 îmi va întra salariul în acel cont. Și eu nu îl voi putea folosi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare / deblocare cont salariu cristi.a cristi.a Buna ziua, Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi de catre administratia financiara alexcri77 alexcri77 Buna ziua in data de 15.10.2010 am primit o instiintare(recomandata,cu semnatura) cum ca toate conturile (cel de salariu si credit) au fost blocate datorita ... (vezi toată discuția)
Card salariu blocat dannyc dannyc Buna seara/ziua, Am o problema: am un credit la banca X si in ultimile 2 luni nu am mai reusit sa achit ratele complet - am achitat doar 30% din rata, iar ... (vezi toată discuția)