avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... revenire concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

revenire concediu crestere copil

Avand in vedere faptul ca beneficiaza de concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani , acesta poate sa il intrerupa apoi sa revina dupa o perioada ,dar sa nu depaseasca varsta e 2 ani a copilului?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:16, 28 Decembrie 2012
Da , se poate face asa ceva .. insa nu vad rostul revenirii din CCC si apoi intrarea din nou in CCC...
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art. 25
(1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum și concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.
...

2. - Asadar angajatorul este obligat sa acorde CCC dar daca salarlatul uzeaza de acest drept de cate ori doreste, fara motive bine intemeiate, ma tem ca angajatorul nu va mai fi de acord, mai ales daca in cererea initiala a solicitat o singura transa de CCC.
- Salariatul poate stabili impreuna cu angajatorul modul in care se va lua CCC (integral, intr-o singura perioada, sau in transe).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire concediu crestere copil de la 1 an la 2 ani mariuca04 mariuca04 Am optat pentru CCC pe o perioada de 1 an, iar acum as dori sa prelungesc prin concediu fara plata pentru inca 1 an conform OUG 111/2010. Am urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere la locul de munca dupa ccc de 2 ani RamonaLoredana RamonaLoredana Buna ziua, dupa un CCC de 2 ani va trebui sa ma intorc la locul de munca in luna august insa la art 25 alin.2 lit. a din OUG 111/2010 nu scrie nimic de ... (vezi toată discuția)
Concediere in perioada in care primesc suplimentul de insertie MirelaLupsa MirelaLupsa Buna ziua, M-am intors la serviciu cand copilul avea 11 luni,acum are 14 luni. Beneficiez de supliment insertie pana cand copilul implineste 2 ani.Am fost ... (vezi toată discuția)