avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna

Am bilet de avion si am platit un avans nerambursabil pentru o parte din concediul de odihna din anul 2013, iar in ultima zi lucratoare din anul acesta ne anunta seful ca nu aproba concedii de odihna decat dupa ce se efectueaza o mutare de sediu, eu neavand trecut in fisa postului carat de mobila sau de altceva. Daca imi refuza semnarea concediului ce pot face ca sa imi recuperez banii de la firma de avioane macar. Conform Codului Muncii ar trebui ca institutia sa ma despagubeasca, nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:34, 3 Ianuarie 2013
Potrivit art.151 alin.2 C.mun ., angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.
Rechemat presupune ca imi aproba concediul si plec. Intrebam daca imi poate refuza plecarea.
Ce motive ar putea invoca pe cererea de concediu ca sa nu imi aprobe.
Ultima modificare: Vineri, 28 Decembrie 2012
goplanet, utilizator
Nu are cum sa nu va aprobe cererea de CO ... Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.
In acest caz, as putea sa fac cererea de concediu din 3 ianuarie pentru 3 martie? Sunt speriata caci directorul institutiei de stat a anuntat ca nu aproba nici un concediu pana in septembrie 2012 in data de 28 decembrie desi programarile s-au cerut si s-au dat pe 9 decembrie (in 2 saptamani s-a razgandit).

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna crisfloriana crisfloriana Buna ziua. Angajatorul ii poate impune unui salariat sa isi anuleze concediul de odihna in beneficiul altui salariat, in conditiile in care programarile pentru ... (vezi toată discuția)
Acordare co 2015 pe baza de programare cristi_afrim cristi_afrim -printr-o decizie a dir. general se pot amâna concediile de odihna pe o perioada asa de lunga de 3 luni? - am programat co in luna iulie, am luat bilet de ... (vezi toată discuția)
O intrebare care tine de legislatia muncii, dar nu stiu exact ... lucia-ioana81 lucia-ioana81 O intrebare care tine de legislatia muncii, dar nu stiu exact daca este stipulat pe undeva acest aspect. din ce am inteles eu: \'\'este ilegal ca angajatorul ... (vezi toată discuția)