avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Trimis in judecata pentru furt- consecinte in cazul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Trimis in judecata pentru furt- consecinte in cazul neprezentarii la proces?

Buna ziua,numele meu este Marian si as dori si eu informatii cu privire la neprezentarea la un proces penal.S-a deschis un proces impotriva mea pentru furt calificat si e programat pe 10 ianuarie.. din pacate eu trebuie sa plec in germania la munca ce se intampla in cazul in care nu ma prezint la proces?Tin sa precizez faptul ca sunt la prima abatere si mi-am recunoscut fapta.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:59, 12 Ianuarie 2013
Se poate si asa dar sunt foarte rare cazurile de acest fel.
De principiu, daca atat acuzarea cat si apararea solicita o pedeapsa cu suspendare cam asa se intampla dar trebuie sa verificati ca sa stiti sigur si sa nu aveti surprize neplacute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea vinovatiei in fata instantei de judecata- art.320 ind.1 c.pr.pen. picika picika daca in faza urmaririi penale nu recunosc o fapta numai in fata judecatorului atunci beneficiez de art 320 ind 1? (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei-procedura simplificata anditaru anditaru Unde gasesc art. care se refera la recunoasterea faptelor si scaderea pedepsei cu o treime? (vezi toată discuția)
Art. 3201 alin. 1 c. pr. pen alecsandraa8 alecsandraa8 Daca recunosc fapta de care sunt acuzat am inteles ca beneficiez de o scadere de o treime din pedeapsa,adica mi se scade o treime din incadrarea pedepsei sau ... (vezi toată discuția)