avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitie publica
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitie publica

As dori sa stiu baza legala in care achizitorul imi poate solicita dupa analiza ofertei in care constata ca pretul este aparent mai mic in raport cu serviciul ce urmeaza a fi prestat, sa mi solicite sa i pun la dispozitie ofertele furnizorilor mei.
Cum pot sa sa-i refuz cererea? Este legal sa mi solicite ofertele? Atunci el poate achizitiona direct de la el serviciile solicitate.
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 13:56, 8 Februarie 2009
Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 34 / 2006 privind achizitiile publice
Daca initiatorul procedurii de achizitie publica este autoritate contractanta in sensul precizat de art. 8 din ordonanta amintita, atunci va putea achizitiona bunurile / serviciile de la un furnizor doar cu respectarea prevederilor respectivei ordonante.
Autoritatea contractanta are dreptul de a solicita clarificari cu privire la ofertele primite. Astfel:
"Art. 201. - (1) Pe parcursul aplicării procedurii de atribuire, autoritatea contractantă are dreptul de a solicita clarificări şi, după caz, completări ale documentelor prezentate de ofertanţi/candidaţi pentru demonstrarea îndeplinirii cerinţelor stabilite prin criteriile de calificare şi selecţie sau pentru demonstrarea conformităţii ofertei cu cerinţele solicitate.
(2) Autoritatea contractantă nu are dreptul ca prin clarificările/completările solicitate să determine apariţia unui avantaj evident în favoarea unui ofertant/candidat.
Art. 202. - (1) În cazul unei oferte care are un preţ aparent neobişnuit de scăzut în raport cu ceea ce urmează a fi furnizat, executat sau prestat, autoritatea contractantă are obligaţia de a solicita ofertantului, în scris şi înainte de a lua o decizie de respingere a acelei oferte, detalii şi precizări pe care le consideră semnificative cu privire la ofertă, precum şi de a verifica răspunsurile care justifică preţul respectiv.
(2) Autoritatea contractantă are obligaţia de a lua în considerare justificările primite de la ofertant, în condiţiile alin. (1), îndeosebi cele care se referă la:
a) fundamentarea economică a modului de formare a preţului, aferent metodelor de execuţie utilizate, procesului de producţie sau serviciilor prestate;
b) soluţiile tehnice adoptate şi/sau orice condiţii deosebit de favorabile de care beneficiază ofertantul pentru executarea lucrărilor, pentru furnizarea produselor sau prestarea serviciilor;
c) originalitatea ofertei din punct de vedere al îndeplinirii tuturor cerinţelor prevăzute în caietul de sarcini;
d) respectarea dispoziţiilor privind protecţia muncii şi condiţiile de lucru aplicabile pentru executarea lucrării, prestarea serviciului sau furnizarea produselor;
e) posibilitatea ca ofertantul să beneficieze de un ajutor de stat. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta sub 85% din valoarea estimata milica68 milica68 Daca toti ofertantii au depus oferte sub 85% din valoarea estimata a contractului de lucrari ce pot face ? (vezi toată discuția)
Licitatie incepator c.j incepator c.j Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati, firma pentru care lucrez a participat la o licitatie aut.contractanta a respins oferta noastra ca fiind inacceptabila ... (vezi toată discuția)
Licitatie seap camelia adina camelia adina pot fii descalificata la o licitatie pe SEAP daca pretul oferit de mine este prea mic , mult sub valoarea estimata ? urgenta va rog . multumesc anticipat (vezi toată discuția)