avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua,
Am ajuns si aici...dupa un "proces sfarsit printr-o executie publica "la TB, executorul spune ca in termen de 1(una )zile sa depun suma de...care cuprinde:1. sume deja achitate cu dovezi scrise in dosar,2. sume achitate trecute ca neachitate dublate de 3. penalizari, cu dovezi scrise in dosar, sume pe care "creditorul" a REFUZAT sa le incaseze, cu dovezi, unele pt. care am apelat la executor sa le primeasca...sume trimise prin mandate returnate...cu expertiza si expertiza parte cu rezultate diametral opuse (expertiza parte mi-a fost incuviintata dar nu s-a facut referire la ea absolut deloc...).
Am studii economice! Iar daca as minti, nu as putea valorifica sfaturile dumneavoastra.
Dupa cum au mers treburile pana acum vor fi luate in consideratie toate aceste " micute scapari"?! Evident, voi face contestatie...stiu ca nici contestatia in anulare-am facut-o- nu suspenda plata.
Va multumesc. Peraspera
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 14:17, 11 Februarie 2009
Va multumesc pentru tot, inclusiv pentru ca ati inteles si ceea ce, din decenta, nu am marturisit. Sper sa intelegeti partea buna. Peraspera
Mult succes! Nu trebuie sa faceti o contestatie la executare foarte tehnica. Temeiul legal il aveti in textul ce vi l-am aratat. Motivele contestatiei le cunoasteti. Nu ramane decat sa va asezati si sa scrieti contestatia. Din cate inteleg contestatia este menita doar a suspenda executarea pana la finalizarea contestatiei in anulare pe care ati promovato. Explicati asta in textul cererii de contestatie la executare. Aratati prejudiciile ce ar putea surveni daca s-ar continua activitatea, blocarea activitatii economice, etc. Nu uitati! Important este sa demonstrati instantei ca prin aceasta executare silita vi s-a putea provoca prejudicii economice ireparabile.
Nu, nu astepta sa se judece suspendarea executarii silite pe care o vei promova prin contestatia la executare!
Fa o cerere separata de suspendare provizorie a executarii silite, pana la judecarea cererii de suspendare formulata in cadrul contestatiei la executare !

Pentru sumele datorate si platite creditorului, trebuia sa-i faci oferta reala de plata (586 cod proc.civila) apoi, daca creditorul nu dorea sa ridice banii, depuneai banii la o unitate cec apoi mergeai in instanta cu o cerere pentru a te elibera de aceasta datorie.
Mea culpa, nu am precizat domeniul, nu este cel al societatilor comerciale, dar sfatul este ff util, stimate domnule consilier, este unul in care se petrec multe marsavii, mi-e si rusine sa spun, in acest domeniu legea spune ca se pot percepe penalizari de ...% pe zi celor care se fac vinovati de neplata... dar in instanta arati ca nu ti se primesc banii, in mod repetat si apare un expert care iti toarna la penalizari...si la ce ai achitat! Asa s-a dublat suma, ca sa nu spun ca actiunea era a mea, vroiam sa recuperez ce mi s-a luat fara drept(cu legea in fata!). 2. Contestatia nu este o stratagema, sunt sume pentru care au fost, sunt dovezi in dosar, in toate etapele:jud/ tribunal recurs=casare/ jud//tribunal recurs /respingere,( cu cele mai proaste 2 expertize care pot exista si una corecta, neluata in seama, macar sa fi fost contestata!).Eu as face o oferta, dar asa zisul creditor, care nu are reprezentant legal-conform legii- are o mare sete de razbunare.(Da termen 7 zile si dupa 5 introduce cererea la executor). Am copiat tot ce mi-ati scris, am sa citesc bine, am sa incerc sa fac ce este mai bine. Dar, daca dovedesc nepotrivirea sumei cu datoria reala mai platesc cheltuielile de executare? Se urmaeste oricum sa imi majoreze mereu datoria...de la 50 mil a ajuns la aproape 70, ameninta cu calculul ratei inflatiei, dar la datoriile lui fata de mine se spune ca doar se scad, pur si simplu (da, suma pretinsa in plus se va scadea, spune sentinta, banii consemnati-fara dobanda, fara penalizari ca nu i-au incasat, fara rata inflatiei). Subiectul cu contestatia in anulare pe curand. Mii de multumiri.
Va multumesc, doamna avocat din ce in ce gasesc mai multe elemente care ma vor ajuta...macar sa fac fata cu demnitate asaltului, sa imi joc sansele si sa sper ca ulciorul nu merge de multe ori la apa. Inteleg ca, intai fac la judecatorie cererea de suspendare provizorie a executarii, apoi si in paralel introduc si contestatia la executare. Am sa citesc bine si am sa procedez dupa lege, dar nu legea ma incurca pe mine, mai ales acum, dupa atatea informatii primite,...am mai citit eu multe in carti si ACOLO este altfel. Oferta reala de plata...am mai trimis bani prin mandat si in loc de chitanta am primit hartie pe calculator, A5, cu stersaturi, fara sa scrie ce reprezinta si a fost perfect valabila in instanta!!! O entitate care este persoana juridica, inregistrata la tribunal, cu cod fiscal! Legea contabilitatii? Chitante tip 14-4-1? glume! bani trimisi prin tert refuzati, adica ar fi si martori? As vrea sa mai stiu daca in cadrul acestei contestatii la executare se poate introduce o exceptie de neconstitutionalitate strict legata de cauza?! NU pentru tergiversare, dar este o lege de care trebuie sa scapam, face multe victime. daca s-ar accepta suma corecta, sau ce estimez eu ca ar fi, dupa lege, macar ca un avans si proba de buna vointa, as plati maine, dar mi s-au mai refuzat bani ca nu am dat tot( adica si penalizari pe care ar fi putut sa le hotarasca/sau nu, instanta intr-un viitor neprevizibil. Va multumesc tuturor pentru generozitate.

Alte discuții în legătură

Termen pt contestatia la executare alexandra.a1404 alexandra.a1404 Caz: Se face executarea unor drepturi pe baza unei hotariri judecatoresti definitive, fara a se trimite somatie la sediul firmei. Societatea afla de aceasta ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare galati galati buna ziua, am o rugaminte, imi puteti spune va rog cand trebuia formulata o contestatie in anulare prima data cand s-a primit somatia sau se poate si ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare peste termen/ am platit sumele care mi se solicita cren cren Am si eu o intrebare si va rog daca puteti sa-mi raspundeti urgent. In 2007 am imprumutat de la X doua sume de bani prin doua contracte de imprumut. Prima ... (vezi toată discuția)