avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare apartament firma insolventa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare apartament firma insolventa

Buna ziua,

Va rog sa-mi raspundeti si mie daca pot avea probleme legate de cumpararea unui apartament, deoarece am primit o citatie de la tribunal cu cererea unei creditoare, pusa pe reclamatii si rauvoitoare, care vrea anularea contractului meu de vanzare-cumparare.In fapt lucrurile stau astfel:

- in data de 02.12.2009 am vazut un anunt in ziar local pentru vanzarea unui apartament (am copie dupa acest ziar!), am mers si m-am intalnit cu vanzatorul si ne-am inteles, platind si un avans, cu chitanta binenteles;

- in data de 07.12.2009 impreuna cu vanzatoarea SC ''XX'' SRL am incheiat Antecontractul de vanzare-cumparare, platind si un avans din valoarea bunului, conform antecontract;

- tot in data de 07.12.2009 am fost pusi in posesia apartamentului, asa cum reiese si din procesul verbal de predare primire incheiat cu societatea vanzatoare;

- la data la care am fost pusi in posesia imobilului, apartamentul era nefinisat, fara instalatiile electrice, termice, apa calda si rece, fara usile de compartimentare, fara calorifere si obiecte sanitare acestea impreuna cu toate finisajele necesare, pentru a putea fi locuit apartamentul, le-am realizat cu forte proprii si pe cheltuiala noastra a cumparatorilor, suma de bani cheltuita se ridica la peste 15000Euro;

- in data de 21.12.2009 vanzatoarea SC 'XX' SRL, a intrat in procedura de insolventa conform incheierii pronuntata de Judecatorul Sindic si s-a numit administrator judiciar;

- de la data la care am aflat aceasta noua situatie a societatii SC 'XX' SRL, si ce inseamna acest lucru, noi nefiind de specialitate, toate actiunile noastre demonstreaza ca suntem CUMPARATORI DE BUNA CREDINTA, in acest sens am depus adrese pentru executarea obligatiilor rezultate din antecontractul fara a exista niciun risc din punct de vedere legal: adresa catre BNP, adresa nr. catre Administratorul judiciar, adresa catre SC 'XX' SRL, intampinare din data de 22.02.2010, la Tribunal;

- inainte de a se incheia contractul de vanzare cumparare ne-am prezentat in fata Adunarii creditorilor SC 'XX', in data de 01.03.2010, iar prin proceul verbal a fost aprobata executarea obligatiilor rezultate din antecontract, cu 7 voturi din 8, al 8-lea creditor, si-a dat ulterior acordul, printr-o adresa scrisa.Creditoarea care contesta nu a venit la adunarea creditorilor si pretinde ca nu a fost convocata.
Hotararea creditorilor nu a fost contestata in termenul legal de niciun creditor,
nici macar de creditoarea in cauza, care era parte in dosarul respectiv inca de la deschiderea dosarului de insolventa ;

- in data de 30.03.2010 a fost incheiat contractul de vanzare-cumparare cu reprezentantii legali ai societatii 'XX', administratorul judiciar si administratorul special, in care administratorul judiciar declara ca a verificat indeplinirea conditiilor prevazute de art. 93¹ din Legea nr. 85/2006.Acest contract a fost depus la dosarul de insolventa la momentul respectiv si nici acesta nu a fost contestat in termenul legal de nicun creditor sau de altcineva;

Pretul apartamentului de 70 000Euro, pe care l-am platit integral vanzatorului SC 'XX' SRL, asa cum reiese si din declaratia reprezentantilor legali ai societatii vanzatoare autentificata, nu este sub pretul pietei, in sprijinul acestei afirmatii stau doua rapoarte de evaluare ale apartamentului in cauza, realizate in perioada incheierii contractului de vanzare – cumparare si utilizate pentru obtinerea creditului bancar si care nu depasesc aceasta suma.

Multumesc anticipat pentru raspunsul dvs. si La multi ani!
Ultima modificare: Luni, 31 Decembrie 2012
liaza, utilizator
Cel mai recent răspuns: liaza , utilizator 09:40, 5 Ianuarie 2013
Stimat forumist,

Din descrierea amanuntita facuta de dvs. nu ar trebui sa aveti probleme cu privire la valabilitatea contractului de vanzare cumparare.

Referitor la afirmatiile creditoarei ca nu a fost convocata la Adunarea Creditorilor puteti folosi cu succes argumentul ca data Adunarii Creditorilor se publica in Buletinul Insolventei, astfel ca orice citare este acoperita daca publicarea s-a facut in aceasta modalitate (si cu siguranta s-a facut), astfel ca nu exista cale de atac pentru actele votate in acea Adunare.

Nu stiu motivele de nulitate invocate de creditoare, dar acestea nu se pot invoca plauzibil pe procedura respectata de dvs.

Va doresc succes.
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2013
andreigrigoriu, moderator
Multumesc mult pentru răspunsul dvs., motivele invocate de creditare pentru realizarea nulitatiii actului sunt, "nerespectarea legii 85/2006:

-valorificarea bunurilor debitoarei in faza de administrare judiciară ;
-acordul din partea tuturor creditorilor printr-o hotărâre a Adunării generale a creditorilor ;
-aprobarea efectuarii tranzacției de către judecătorul sindic ".

Dacă totuși judecătorul 'nu vede' adevarul, se poate ataca hotărârea, chiar si cea definitiva, la CEDO ?Pun raul înainte si de aceea va întreb, sunt constient ca trăim in România, 'tara tuturor posibilitatilor'.M-ați putea reprezenta acolo?
La mulți ani!
Cu stima.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2013
liaza, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de retentie liaza liaza Buna ziua, Mentionam urmatoarele - in data de 07.12.2009 noi promitenti cumparatori am incheiat Antecontractul de vanzare -cumparare nr.... cu promitenta ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi apartamentul achizitionat de la un dezvoltator imobiliar in insolventa ,prin contract de vanzare cumparare ,. liber de sarcini?? yaryna yaryna buna ziua, Sunt un proprietar din Bacau care a achizitionat un imobil , apartament cu 2 camere intr-un bloc a unui dezvoltator imobiliar din Bacau ... (vezi toată discuția)
Ipoteca banca pt. credit liaza liaza Buna ziua, Am achizitionat un apartament de la o firma in insolventa, fiind indeplinite toate punctele art. 93 indice 1 din legea 85/2006 ... (vezi toată discuția)