avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbarea prenumelui
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbarea prenumelui

Buna ziua
Rog sa ma ajutati cu o consiliere in urmatoarea situatie in care ma aflu pentru care va multumesc anticipat.
Pot sa-mi schimb prenumele din Ana in Anna? Care ar trebui pasii de urmat?
Va multumesc inca o data,si anul nou fericit!
Cel mai recent răspuns: x-man , utilizator 18:23, 6 Ianuarie 2013
Si care ar fi motivul intemeiat pentru care ati dori schimbarea prenumelui? Nu vad vreun motiv intemeiat, cerut de lege.

Singura posibilitate ar fi daca sunteti cunoscuta in societate cu numele de Anna in loc de Ana
Si merita pentru un ,,a,,in plus sa cheltuiti bani si sa va schimbati toate actele? Oricum tot Ana va striga...:thumbup:
Va multumesc ptr. raspuns,motivul ptr.care vreau sa-mi schimb prenumele este ca imi fac cetatenia italiana,aprobata de autoritati,iar prenumele Anna "suna". mai european.
Din pacate acesta nu e un motiv de pe lista celor considerate ca fiind intemeiate :)
Cu ocazia sfintelor sarbatori de Craciun(stil vechi),va doresc un an nou fericit,bucurii in viata si cele bune cu familia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La multi ani! Gabriel Klein Kiritescu Gabriel Klein Kiritescu Sfintele sarbatori de CRACIUN si bucuria anului nou sa va aduca sanatate, fericire si impliniri. Cu deosebita stima, av. Kiritescu (vezi toată discuția)
Sarbatorilede iarna maria1956 maria1956 pentru toti utilizatorii, colaboratorii , moderatorilor si administratorilor acestui site.va doresc ,,Ca lumina blanda a sarbatorilor sa va aduca pace ... (vezi toată discuția)
Craciun ferricit chifor_lia chifor_lia Sper ca sarbatorile de iarna sa va aduca numai bucurii si anul nou sa vina cu impliniri,sanarare si multa fericire.Craciun Fericit si La Multi Bani! la toata ... (vezi toată discuția)