marjordy a scris:
Spuneti-mi, va rog, Decizia 40/2008 a ICCJ,care face trimitere la art.14 din Legea 3/1977 mi-ar putea fi cumva favorabila in temeiul dreptului conferit de actul normativ in vigoare la data pensionarii(pe caz de boala)si neafectat de dispozitiile Legii 19/2000?
Răspunsul la întrebarea dvs. este "nu".
În primul rând există foarte multe judeţe în România în care pensionarii care au lucrat în grupe de muncă nu au câştigat aceste procese nici înainte de pronunţarea Deciziei nr. 40/2008 a ÎCCJ şi nici după pronunţarea acesteia.
"Câştigul" se referă la stabilirea drepturilor de pensie în funcţie de un stagiu complet de cotizare de:
-20 de ani pentru cei care au lucrat
minim 20 de ani în grupa I de muncă;
-25 de ani pentru cei care au lucrat
minim 25 de ani în grupa II de muncă.
În al doilea rând, chiar dacă aţi locui într-o zonă a ţării unde instanţele au dat câştig de cauză pensionarilor,
dvs. aţi pierde un asemenea litigiu. De ce? Pentru că
aţi lucrat numai 15 ani în grupa II de muncă, nu 25 de ani.
În al treilea dar deloc în ultimul rând,
nu vă mai aflaţi în termenul de 45 de zile în care puteaţi să contestaţi decizia emisă la începutul anului 2010. Deci orice discuţie despre cum aţi putea câştiga în instanţă, inclusiv în privinţa veniturilor cu caracter nepermanent ce nu sunt înregistrate în carnetul de muncă, este superfluă şi fără o bază legală reală.
Despre Decizia nr. 40/2008 pronunţată de ÎCCJ am scris de nenumărate ori în acest forum:
www.avocatnet.ro/content/for...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:ban: Îi rog pe cei care "interpretează" deciziile ICCJ şi care apreciază că acestea produc efecte retroactiv sau în orice context să îşi reamintească că sunt pe un forum specializat şi că Facultatea de Drept nu e o şcoală profesională de şase luni.
Aici nu se acordă premii pentru datul cu părerea şi nici pentru cantitatea de mesaje fără absolut nicio legătură cu calitatea. Am fost şi voi rămâne de-a pururi în complet dezacord cu Marx, Lenin ş.a. şi a lor susţinere "prin ea însăşi cantitatea se transforma in calitate".