avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O hotarare judecatoreasca poate fi anulata de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O hotarare judecatoreasca poate fi anulata de testament?

Apartamentul a fost cumparat de catre defuncta inaintea casatoriei cu al doilea sot. Din prima casatorie exista o fiica care si-a pierdut urma pe un alt continent, nevenind nici la moartea mamei. Cel de al doilea sot, dupa 3 ani de la moartea defunctei, a deschis proces si a obtinut o hotarere judecatoreasca pentru apartament. Intre timp a aparut fiica defunctei, care spune ca are un testament.
In aceste conditii, hotarearea judecatoreasca prin care sotul a devenit proprietarul apartamentului mai este valabila sau acesta ii revine fiicei conform testamentului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: imobiliare , utilizator 09:47, 15 Ianuarie 2013
Deocamdata sotul e proprietar, fiica va trebui sa actioneze in judecata, va urma un alt proces.
O avea ea testament, dar trebuie sa faca dovada ca a acceptat in vreun fel sucesiunea.
Fiica poate avea castig de cauza pana intr-un final?
De putut se poate orice...
Ar trebui să vorbiți cu un avocat care să-și spună părerea după ce vede actele. Soluția depinde de mai mulți factori. Datele pe care le-ați spus aici sunt insuficiente.
Daca fiica defunctei a aparut totusi, dupa 3 ani, inseamna ca nu fusese tocmai pierduta. A anuntat-o cineva ca mama ei a murit ? Daca avea testament, dinaintea mortii mamei sale, inseamna ca se cunostea locul in care se afla ea. Informatiile prezentate aici sunt insuficiente pentru a trage concluzii corecte.
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2013
PFA SANDU ADRIANA, Consultant managementul calitatii
hotararea judecatoreasca are autoritate de lucru judecat doar intre partile care au fost implicate in acel dosar in care s-a pronuntat hotararea. Fiica poate sa solicite anularea dreptului de proprietate, daca face dovada ca a acceptat in termen suucesiunea.

Alte discuții în legătură

Succesiunea si noul cod civil sorinflorentin sorinflorentin Buna ziua, Este cineva la curent cu noul cod civil? Ma interesează in special despre succesiune in caz de deces. Mulțumesc (vezi toată discuția)
Testament deduanca deduanca Bună seara. Tata e mort de 14 ani. Mai am un frate,si pe mama în viața. Nu avem succesiunea făcută. Avem un apartament cu 2 camerei. Fratele meu spune ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune galileo43 galileo43 Parintii mei erau proprietarii unui apartament,in acte era trecut tatal meu ca proprietar.Primul a decedat tatal meu,mentionez ca mai am un frate. Eu sant de ... (vezi toată discuția)