Apartamentul a fost cumparat de catre defuncta inaintea casatoriei cu al doilea sot. Din prima casatorie exista o fiica care si-a pierdut urma pe un alt continent, nevenind nici la moartea mamei. Cel de al doilea sot, dupa 3 ani de la moartea defunctei, a deschis proces si a obtinut o hotarere judecatoreasca pentru apartament. Intre timp a aparut fiica defunctei, care spune ca are un testament.
In aceste conditii, hotarearea judecatoreasca prin care sotul a devenit proprietarul apartamentului mai este valabila sau acesta ii revine fiicei conform testamentului?
Multumesc
Deocamdata sotul e proprietar, fiica va trebui sa actioneze in judecata, va urma un alt proces.
O avea ea testament, dar trebuie sa faca dovada ca a acceptat in vreun fel sucesiunea.
De putut se poate orice...
Ar trebui să vorbiți cu un avocat care să-și spună părerea după ce vede actele. Soluția depinde de mai mulți factori. Datele pe care le-ați spus aici sunt insuficiente.
Daca fiica defunctei a aparut totusi, dupa 3 ani, inseamna ca nu fusese tocmai pierduta. A anuntat-o cineva ca mama ei a murit ? Daca avea testament, dinaintea mortii mamei sale, inseamna ca se cunostea locul in care se afla ea. Informatiile prezentate aici sunt insuficiente pentru a trage concluzii corecte.
hotararea judecatoreasca are autoritate de lucru judecat doar intre partile care au fost implicate in acel dosar in care s-a pronuntat hotararea. Fiica poate sa solicite anularea dreptului de proprietate, daca face dovada ca a acceptat in termen suucesiunea.
Testament
deduanca
Bună seara.
Tata e mort de 14 ani. Mai am un frate,si pe mama în viața. Nu avem succesiunea făcută. Avem un apartament cu 2 camerei. Fratele meu spune ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune
galileo43
Parintii mei erau proprietarii unui apartament,in acte era trecut tatal meu ca proprietar.Primul a decedat tatal meu,mentionez ca mai am un frate. Eu sant de ... (vezi toată discuția)