Buna ziua ! As dori sa pun cateva intrebari ,si daca se poate sa aflu ceea ce ma intereseaza !
Vreau sa iau cu imprumut o suma de bani , cu contract la notariat si garantie imobilul pe care il detin !
Intrebarea mea este urmatoarea : exista posibilitatea de a face acest contract si sa pun gaj apartamentul fara a reiesi din actele cadastrale ca acesta este pus gaj?
Daca da atunci va rog sa mi spuneti ce am de facut ! Multumiri anticipate
Buna ziua si LAMULT ANI !
Gajul se face cunoscut prin actul notarial intcmit in baza unui extras de carte funciara prin care dumneavoastra faceti dovada proprietatii acelui imobil cu care vreti sa gajati imprumutul. GAJUL, CONFORM CONTRACTULUI DE GAJ INTOCMIT SI AUTENTIFICAT NOTARIAL, SE NOTEAZA IN CARTEA FUNCIARA.
ContSters250994
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu se poate ca de aceea se numeste contract de imorumut cu garantie reala imobiliara. In acest contract sunt de fapt doua contracte cel de imprumut si cel de ipoteca adica de garantie reala imobiliara. Aceasta ipoteca se va nota la cartea funciara pentru ca ea este o ipoteca legala pe care o are imprumutatorul. daca faceti doar contract de imprumut fara nicio garantie atunci nu se va nita nimic la Cartea funciara , insa imprumutatorul va fi creditor chirografar putand sa va urmareasca pentru recuperarea creantei in orice bun al dvs fie mobil fie imobil.
mirela_lucica
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Multumesc frumos pentru raspuns ! Ma gandeam ca fiind vorba de un imprumut intre doua persoane fizice , ipoteca poate fi mentionata doar in contractul propriu zis , fara sa apara in sarcinile cartii funciare ,